Οι γείτονες δεν τιμούν τις δικές τους υπογραφές: Παραβάσεις και παραβιάσεις και τα Χριστούγεννα

File photo: Αεροπλάνα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Photo via HAF Spokesman




Χαμηλή ένταση και συμπεριφορά που θέλει να δείξει οτι σέβεται την μεγάλη Χριστιανική εορτή προσπαθεί να περάσει η Άγκυρα, μετά βέβαια από την παραμονή των Χριστουγέννων, που έκαναν τ αδύνατα δυνατά για να προκαλέσουν.

Ημέρα των Χριστουγέννων η σημερινή και οι παραβιάσεις σε μονοψήφιο αριθμό, οι παραβάσεις το ίδιο, στο σύνολό τους μόλις έξι τα μαχητικά F-16 που παραβιάσαν το FIR Αθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Οι γείτονες μας παρουσιάστηκαν στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο και ενεπλάκησαν με τα Mirage 2000-5 που απογειώθηκαν από την Σμηναρχία μάχης της Σκύρου, ένα από τα πιο ισχυρά “αεροπλανοφόρα” της Ελλάδας, όπου στο παρελθόν φιλοξενούσε μεγαλύτερο αριθμό μαχητικών για την αυξημένη επιφυλακή.

Μπορεί οι αριθμοί που μαρτυρούν την παραβατική συμπεριφορά να είναι μικροί, δεν παύουν να υπάρχουν, άρα οι υπογραφές που είχαν βάλει στο παρελθόν οι γείτονές μας στο πλαίσιο των ΜΟΕ, με τον τρόπο τους, δείχνουν οτι οι ίδιοι δεν τις τιμούν.

Και μπορεί όλα τα βλέμματα να είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο γι’ ακόμη μια μέρα, όμως εκεί δεν φάνηκαν, πως άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο από την στιγμή που ήξεραν οτι τα Ελληνικά γεράκια τους περίμεναν ήδη στον αέρα.

Ήθελαν όμως να φανούν στον αέρα και προχώρησαν σε εισόδους ανάμεσα από τον γνωστό αεροδιάδρομο Λέσβου -Χίου και κάπου εκεί συναντήθηκαν με τα Γαλλικά μαχητικά της 331 Μοίρας…

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 2 (1×2 F-16 και 1×4 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 6

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 6

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 1

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Τα «έψαλλαν» ελληνικά F-16 – Mirage 2000-5 στους Τούρκους: «Μποναμάς» οι αερομαχίες στο Καστελόριζο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: