Ελικόπτερο Chinook στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Σάββας Αγγελίδης, παρακολούθησε την αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9», η οποία διεξάγεται στην περιοχή της Κρήτης με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Αλεξιπτωτιστές συμμετέχουν στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

Ο κ. Υπουργός σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους για τη συμμετοχή τους και διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, συνεργασίας, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των τριών χωρών.

Πλοίο και ελικόπτερο συμμετέχουν στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

Κατά την τριμερή συνάντηση που είχε ο κ. Υπουργός με τους ομολόγους του της Ελλάδας και Αιγύπτου, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών χωρών σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό, η έκρυθμη κατάσταση στην Λιβύη – Λίβανο.

Οι υπουργοί Άμυνας, Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος (Δ), Κύπρου Σάββας Αγγελίδης και Αιγύπτου Mohamed Zaki. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

Οι τρεις Υπουργοί καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες παραβιάζουν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνιστώντας κατάφορη παραβίαση του διεθνές δικαίου.

Αεροσκάφος που συμμετέχει στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

Επίσης καταδικάστηκε από κοινού η τούρκικη εισβολή στη Συρία, η οποία θέτει σε κίνδυνο τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά και δημιουργεί σοβαρή ανθρωπιστική κρίση με την αύξηση των ροών μετανάστευσης.

Στρατιώτες συμμετέχουν στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 9». ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων ενεργειών για ενδυνάμωση και εμβάθυνση της συνεργασίας των τριών χωρών, με σκοπό την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Με πληροφορίες από philenews

 

Λακκοτρύπης: Η Κυβέρνηση αρωγός του εμπορικού κόσμου για αειφόρο ανάπτυξη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: