Η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό είναι ο κοινός στόχος της Ελλάδας και της Κύπρου: Συνεργασία Γεραπετρίτη με Χριστοδουλίδη και Κόμπο ενόψει εξελίξεων

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στην εκδήλωση της Ανόρθωσης Αμμοχώστου για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις σε σχέση με την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του πριν από την εκδήλωση της Ανόρθωσης για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου, την Τρίτη, στη Λάρνακα.

Ερωτηθείς αν η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Κύπρο και η συνάντηση που είχε μαζί του την Τρίτη το απόγευμα σηματοδοτεί κάποιες εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι:

Η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν κοινούς στόχους και επιδιώξεις σε σχέση με την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, προσθέτοντας πως η συνάντηση έλαβε χώρα για ανταλλαγή απόψεων και συγκεκριμένων κινήσεων και βημάτων στο πλαίσιο εξελίξει προσπάθειας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ούτως ώστε να επιτευχθεί αυτός ο κοινός, όπως είπε στόχος.

Κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση του κατοχικού Ερσίν Τατάρ ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, ζητώντας επιβεβαίωση “κυριαρχικής ισότητας και ισότιμου διεθνούς καθεστώτος”, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δημόσια τις δηλώσεις του κ. Τατάρ και πως το Κυπριακό δεν θα λυθεί μέσα από δημόσιες δηλώσεις.

Προσέθεσε πως ο κατοχικός ηγέτης θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τις επόμενες ημέρες, μια συνάντηση την οποία, όπως είπε, χαιρετίζει.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Τατάρ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ.

  • Συνάντηση Γκουτέρες-Τατάρ την Παρασκευή στον ΟΗΕ

Τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ, απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να συναντηθεί με τον Ερσίν Τατάρ την Παρασκευή 5 Απριλίου στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση γίνεται σε συνέχεια των επαφών που είχε στην Κύπρο με τους ηγέτες και εκπροσώπους των δύο πλευρών η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, αλλά και της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Αντόνιο Γκουτέρες που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

Ο Χριστοδουλίδης τηλεφώνησε στην Ούρσουλα, ζήτησε βοήθεια: Η Κύπρος αντιμετωπίζει ξαφνικά μεγάλη κρίση, εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν από το Λίβανο στο νησί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: