Μόνο ο Τραμπ μπορούσε! “Παρασημοφόρησε”(!) τον …σκύλο που κυνήγησε τον Μπαγκντάντι

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρασημοφορεί με το Μετάλλιο της Τιμής τον Matthew O. Williams στο East Room του Λευκού Οίκου. Ήταν στρατιώτης στο Αφγανιστάν. EPA, JIM LO SCALZO




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter, μια fake φωτογραφία του ίδιου να παρασημοφορεί τον… σκύλο που κυνήγησε τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η εικόνα φαίνεται ότι είναι αλλοιωμένη από μια φωτογραφία του πρακτορείου Associated Press που τραβήχτηκε σε μια τελετή παρασημοφόρησης το 2017. Φέρει όμως το σήμα του συντηρητικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Daily Wire, κάτι που δεν φαίνεται να πρόσεξε κανείς εκ των συνεργατών του προέδρου με αποτέλεσμα να γίνει ρεζίλι.

“Αμερικανός ήρωας” έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στη λεζάντα. Η ανάρτηση δεν έχει κατέβει ακόμα από τον προεδρικό λογαριασμό στο Twitter.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι απέφυγαν να αποκαλύψουν την “ταυτότητα” του σκύλου, όμως το περιοδικό Newsweek ανέφερε ότι ο γερμανικός ποιμενικός ονομάζεται Κόναν.

Την Κυριακή, καθώς οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, καθοδηγούμενες από τον σκύλο, πλησίαζαν τον Μπαγκντάντι που προσπαθούσε να αποδράσει από μια σήραγγα, εκείνος ανατινάχτηκε και σκοτώθηκε μαζί με τρία από τα παιδιά του. Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι ο “όμορφος” και “ταλαντούχος” σκύλος ήταν “σπουδαίος”.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου τη Δευτέρα, ο σκύλος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά ανάρρωσε αμέσως και συμμετέχει ξανά σε επιχειρήσεις στη Συρία.

Απάτη η φωτογραφία του Τραμπ με τον σκύλο-“ήρωα”: Την δημοσίευσε ο ίδιος στο Twitter

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: