Απάτη η φωτογραφία του Τραμπ με τον σκύλο-“ήρωα”: Την δημοσίευσε ο ίδιος στο Twitter

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times στον λογαριασμό της sto Twitter. Η παραποιημένη φωτογραφία αριστερά είναι του …Λευκού Οίκου και η φωτογραφία δεξιά του πρακτορείου Associated Press.




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, την Τετάρτη, μοιράστηκε μια τροποποιημένη φωτογραφία του, τοποθετώντας ένα μετάλλιο γύρω από το λαιμό του σκύλου που τραυματίστηκε στην επιδρομή το περασμένο Σαββατοκύριακο, που οδήγησε στο θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Βαγκντάιτ, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόκειται για απάτη, που αποκάλυψε η εφημερίδα New York Times.

Η φωτογραφία αποτελεί παραποιημένη έκδοση μιας φωτογραφίας του Associated Press, που τραβήχθηκε το 2017. Στο πρωτότυπο, ο κ. Τραμπ απονέμει το Μετάλλιο της Τιμής (Medal of Honor) στον James C. McCloughan, συνταξιούχο στρατιωτικό ιατρό ο οποίος πιστώνεται με τη διάσωση των ανδρών κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο κ. Τραμπ μίλησε για το σκυλί, το όνομα του οποίου όπως ανέφερε το περιοδικό Newsweek είναι ο Κόναν, με λαμπερό τρόπο τις μέρες μετά την επιδρομή, η οποία κορυφώθηκε με τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να πυροδοτεί μια βόμβα αυτοκτονίας, σκοτώνοντας τον εαυτό του και πολλά παιδιά και τραυματίζοντας τον σκύλο.

Μετά και αυτό, όλα μπορούμε να τα περιμένουμε από τον κ. Τραμπ…

HELLAS JOURNAL

Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο: Ο Τραμπ …παρασημοφόρησε τον σκύλο-“ήρωα”!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: