Μνούτσιν: Ο πρόεδρος Τραμπ μου έδωσε εντολή να κατεβάσω τα ρολά της τουρκικής οικονομίας

File Photo: Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. EPA, SHAWN THEW
Μιλώντας στην εκπομπή του ABC  “This Week,” ο υπουργός Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν υποχρέωση να προστατεύσουν τους Κούρδους, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα τιμωρήσει την Τουρκία εάν υπάρξει ανάγκη.

“Ο ρόλος μας στη Συρία δεν ήταν να υπερασπιστούμε τους Κούρδους”, είπε ο Μνούτσιν.

  • “Έχουμε μια μακροχρόνια διένεξη μεταξύ των ανθρώπων που μας βοηθούν με τον  ISIS  και της Τουρκίας, η οποία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Τους προειδοποιήσαμε. Ο πρόεδρος μου έδωσε εντολή να κατεβάσω τα ρολά της τουρκικής οικονομίας και μπορούμε να το κάνουμε αυτό στη στιγμή που θα μας δώσει την εντολή“, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, σύμμαχο του κ. Τραμπ, που όμως διαφωνεί μαζί του για την τουρκική εισβολή, ο υπουργός Οικονομικών, είπε:

“Μου αρέσει πολύ. Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ και ο πρόεδρος Τραμπ είναι κοντά. Αυτός είναι ένας τομέας (σ.σ.: η τουρκική εισβολή) στον οποίο δεν συμφωνούν. Πρόκειται για περίπλοκα ζητήματα. Σας διαβεβαιώνω ότι ο πρόεδρος και το προσωπικό της εθνικής ασφάλειας είναι στην κορυφή της κατάστασης. Το ερώτημά μας No. 1 είναι να διασφαλίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν θα νικήσει», δήλωσε.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε επιτέλους ότι συνομιλεί με νομοθέτες για επιβολή των κυρώσεων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal