Τρομοκρατικό χτύπημα η πολύνεκρη επίθεση μουσουλμανικής ομάδας στο κέντρο του Καΐρου [photo gallery, video]

Η στιγμή της επίθεσης στο Κάιρο. EPA, KHALED ELFIQI
Τρομοκρατικό ήτανε τελικά το κτύπημα με τους 20 νεκρούς και τους πενήντα τραυματίες στο κέντρο του Καΐρου.

Το αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με τρία άλλα οχήματα ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ανέφερε ότι η τρομοκρατική ομάδα Hasm, η οποία είναι συνδεδεμένη με την απαγορευμένη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ήταν πίσω από την έκρηξη.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι δήλωσε ότι το αιγυπτιακό κράτος είναι αποφασισμένο να νικήσει την τρομοκρατία και να την εξαλείψει από τις ρίζες της, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον αιγυπτιακό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων.

Να σημειωθεί ότι τη σθεναρή καταδίκη της στην τραγική δολοφονία Αιγυπτίων σε βομβιστική επίθεση έξω από το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

Μεταφορά τραυματιών στο Κάιρο. EPA, KHALED ELFIQI

Επίσης, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κάιρο καταδίκασε επίσης την επίθεση. «Καταδικάζω σθεναρά αυτήν την θλιβερή τρομοκρατική ενέργεια που προκάλεσε το θάνατο 20 αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό των 50 ετών», δήλωσε ο Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο Ιβάν Σούρκος στο λογαριασμό του στο Twitter. Ο κ. Σούρκος τόνισε επίσης την αλληλεγγύη της ΕΕ με την Αίγυπτο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι η ΕΕ «βρίσκεται στο πλευρό της Αιγύπτου».

ΗΠΑ,ΟΗΕ και ΕΕ καταδικάζουν την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Κάιρο
Τη σθεναρή καταδίκη της στην τραγική δολοφονία Αιγυπτίων σε βομβιστική επίθεση έξω από το Εθνικό Ινστιτούτο Ογκολογίας εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο.

«Στηρίζουμε την Αίγυπτο στον αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν», αναφέρεται στον λογαριασμό της πρεσβείας στο Facebook.

Επίσης, την επίθεση καταδίκασε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Κάιρο. «Καταδικάζω σθεναρά αυτήν τη θλιβερή τρομοκρατική ενέργεια που προκάλεσε τον θάνατο 20 αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό των 50 ετών», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αίγυπτο, Ιβάν Σούρκος, μέσω Twitter. Επίσης, ο κ. Σούρκος σημείωσε ότι η ΕΕ «βρίσκεται στο πλευρό της Αιγύπτου».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια με τη χρήση αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στο κέντρο του Καίρου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 30, αναφέρει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.


Το αυτοκίνητο-βόμβα μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας παραλιακού δρόμου, ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με διάφορα άλλα οχήματα πριν εκραγεί έξω από το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο στην Γκίζα. Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου επέρριψε την ευθύνη στην οργάνωση Χαζμ (σ.σ. Χαρακάτ Χαζμ, “Κίνημα Σταθερότητας”).

“Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση στο Κάιρο”, ενώ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο Ντουζαρίκ το βράδυ της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ

Στους 20 οι νεκροί στο Κάιρο από το τροχαίο: Γεμάτο εκρηκτικά το αυτοκίνητο που τράκαρε

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal