Στους 20 οι νεκροί στο Κάιρο από το τροχαίο: Γεμάτο εκρηκτικά το αυτοκίνητο που τράκαρε

File Photo: Κόσμος κοιτάζει αυτοκίνητο που εξερράγη με εκρηκτικά σε παλαιότερη τρομοκρατική ενέργεια. EPA, KHALED ELFIQI




Στους 20 νεκρούς αυξήθηκε ο απολογισμός από τη χθεσινή πολύνεκρη σύγκρουση στο κέντρο του Καΐρου, όπως δήλωσε η Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλα Ζάγιεντ και αναφέρει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Την ίδια ώρα, αυξήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών, που έφτασαν τους 47, εκ των οποίων 2-3 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό έως τώρα, ένα αυτοκίνητο που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς την αντίθετη κατεύθυνση, κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου και κοντά στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, συγκρούστηκε με τρία άλλα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθεί δυνατή έκρηξη.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται δύο υπάλληλοι του παρακείμενου νοσοκομείου για καρκινοπαθή παιδιά.

Οι ασθενείς του νοσοκομείου διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Την κατάσταση επιβλέπει ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι με την αρμόδια Υπουργό Υγείας. Ζήτησε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο εν λόγω νοσοκομείο, λόγω των πολύ σοβαρών περιστατικών ασθενών που αναλαμβάνει.

Εκρηκτικά για τρομοκρατική ενέργεια

Το αυτοκίνητο, που ενεπλάκη σε τροχαίο από το οποίο προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη στο κέντρο του Καΐρου, περιείχε εκρηκτικά και επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική επιχείρηση, ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά από τη μαχητική οργάνωση Χασμ.

Τρομοκρατική ενέργεια η σύγκρουση οχημάτων δήλωσε ο Σίσι

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι χαρακτήρισε «τρομοκρατική» ενέργεια την πολύνεκρη σύγκρουση οχημάτων στο κέντρο του Καΐρου, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά του να έρθει αντιμέτωπος με την βάρβαρη τρομοκρατία και την εκριζώσει.

Ο πρόεδρος Σίσι εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συλλυπητήρια του στους «Αιγύπτιους και τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δειλό περιστατικό τρομοκρατικής προέλευσης», το οποίο η αστυνομία απέδωσε στην μαχητική οργάνωση Χασμ, που θεωρείται από τις αρχές ως παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τουλάχιστον 17 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα στο Κάϊρο, μετά από έκρηξη οχήματος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: