Η κάθοδος των “μυρίων” στη Νέα Υόρκη για την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, συλλειτουργεί με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η Ομογένεια της Αμερικής αναμένει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο με περισσή αγάπη. Στην πλειοψηφία της η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα πιστεύει ότι είναι ο Ιεράρχης που θα επουλώσει τις πληγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής.

  • Η υποστήριξη στο πρόσωπό του είναι “ασύλληπτη”. Προηγήθηκε ο “μύθος” που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του. Τον φέρουν όλες οι πληροφορίες ως τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Μακάρι…

Είχε δημιουργηθεί μία δυσάρεστη κατάσταση εναντίον του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, και την ευθύνη γι’ αυτό φέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Παίρνει αποφάσεις και δεν τις τηρεί ποτέ. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι την επιλογή του στον κ. Ελπιδοφόρο θα την στηρίξει. Πρέπει… Τα νέα για το νέο Αρχιεπίσκοπο είναι πολύ καλά και δύσκολα βρίσκει κανείς κάποιους επικριτές του. Και δεν αναφέρομαι τους ψεκασμένους της Χρυσής Αυγής Αμερικής, οι οποίοι δεν λαμβάνονται υπόψη. Διότι είναι υποστηρικτές των ναζί, είναι και ψεύτες.

  • ΛΟΙΠΟΝ: Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει ότι θα χειροκροτήσουμε τα καλά και θα κατακρίνουμε τα άσχημα. Εμείς δεν έχουμε καμία οικονομική εξάρτηση από κανένα και ούτε δεχόμαστε διαφημίσεις ή δώρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Είναι μία αρχή που δεν θα την παραβούμε.

Ακούμε, λοιπόν, ότι καραβάνια φίλων του κ. Ελπιδοφόρου ετοιμάζονται για μαζική απόβαση στην Αμερική, για να εορτάσουν την ενθρόνισή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου. Έρχονται πολλοί στην αμερικανική μεγαλούπολη, τα έξοδα των οποίων αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πληρωμένα από εκκλησιαστικές πηγές. Μέγα λάθος Σεβασμιώτατε… Ποιες είναι αυτές οι πηγές; Και αφούν έχουν τόσα χρήματα να ξοδέψουν για την φιλοξενία των φίλων σας, γιατί δεν τα προσφέρουν στα ταμεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τα οποία είναι στεγνά;

ΕΠΙΣΗΣ: Ακούμε ότι γίνεται συλλογή χρημάτων στο όνομα του νέου Αρχιεπισκόπου για να πληρωθούν πολυτελή τραπεζώματα, πολυτελή ξενοδοχεία και άλλα αχρείαστα έξοδα. Και πάλι μέγα λάθος Σεβασμιώτατε.

Σε μία εποχή κατά την οποία η οικονομική κρίση έχει σχεδόν διαλύσει την Ιερά Αρχιεπισκοπή, είναι πρόκληση να ξοδεύονται τρελά ποσά για την ενθρόνιση. Επειδή η Ομογένεια πιστεύει ότι είστε ένας ταπεινός άνθρωπος και κληρικός, μην της αλλάξετε τη γνώμη.

Εάν δεν έχετε εγκρίνει όλα αυτά τα έξοδα, τραβήξτε αυτιά. Αν εγκρίνατε εσείς όλα τα παραπάνω, λυπόμαστε πολύ. Διότι το συμπέρασμα θα είναι το ίδιο: δεν αλλάζει ούτε η Ελλάδα, ούτε η Εκκλησία μας. Και ότι, και όσα μας συμβαίνουν, μας αξίζουν. Προφανώς…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ενόχλησε τη βάση της Ομογένειας η απόφαση του νέου Αρχιεπισκόπου να επισκεφθεί την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Είναι μία απόφαση ακαταλαβίστικη. Όπως ενοχλεί πάρα πολύ αυτό που ακούγεται: ότι προσκλήθηκαν οι τουρκικές αρχές στην ενθρόνιση. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και στέλνουν λάθος μηνύματα, τα οποία εκμεταλλεύονται οι ψεκασμένοι της Χρυσής Αυγής.

Το μήνυμα του Βαρθολομαίου από το Φανάρι για την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: