Τι σημαίνει τελικά η φράση «άξιος εἴη ο μισθός τους»; Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι πρέπει επειγόντως να φρεσκάρουν τα ελληνικά τους για να μην γελοιοποιούνται…

FILE PHOTO: Η παράνομη “σημαία” του κατοχικού καθεστώτος στον Πενταδάκτυλο. Αυτό το απαράδεκτο θέαμα βλέπουν κάθε βράδι οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στη Λευκωσία. Φωτογραφία Yannis Kolesidis for The New York Times, ANA-MPA




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με ανόητους, αλλά και αγράμματους. Έγραφα τις προάλλες (ΕΔΩ) για την ηγετική κάστα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ), με την οποία βασικά δεν πρέπει να ασχολούμαστε πλέον, διότι δεν αξίζει η αφεντιά της ούτε αναφορά.

Και σε δύο σημεία έγραψα ότι είναι «άξιος εἴη ο μισθός τους».

Θεώρησαν, λοιπόν, ότι τους κατηγορούσα ότι έχουν μισθό υπηρετώντας την κυπριακή αυτή οργάνωση. Φυσικά και δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο, διότι οι θέσεις αυτές είναι «θέσεις προσφοράς» προς το σύνολο.

Δεν πληρώνονται, απ’ ότι ξέρω, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ομογενειακών οργανώσεων, εκτός αυτών που διατηρούν επαγγελματικά στελέχη για κάποιο ειδικό σκοπό.

Άρα η λέξη «μισθός», στη συγκεκριμένη φράση, δεν έχει την κυριολεκτική σημασία του σήμερα. Πρέπει, λοιπόν, να είναι εντελώς αμόρφωτοι όσοι από την ηγετική κάστα της ΚΟΑ ισχυρίστηκαν ότι τους κατηγορήσαμε πως είναι μισθωτοί.

  • Επίσης γνωρίζω και κάτι άλλο. Ότι οι σοβαροί ομογενείς μας και απόδημοι που ηγούνται οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζεται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Κατά τα άλλα, λόγω των αγίων ημερών -αλλά και μετά, εκτός αν πρέπει να αντιμετωπιστούν τα fake news που διακινούνται- δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ άλλο με το θέμα, αν και είναι σοβαρότατο. Έπρεπε να ειπωθούν κάποια πράγματα και να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους το μίσος και η μισαλλοδοξία της τραμπικής ψεκασμένης ομάδας της ΚΟΑ.

Η Κύπρος διανύει το 50ο έτος της τουρκικής κατοχής. Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης έπρεπε ήδη να έχει οργανώσει εκδηλώσεις και μνήμης και καταδίκης των τουρκικών εγκλημάτων. Μέχρι σήμερα δεν έχει οργανωθεί τίποτα. Μία ελληνική οργάνωση της Ουάσιγκτον, ο Προμηθέας, μας έβαλε τα γυαλιά με τη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στην αμερικανική πρωτεύουσα. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Αλλά ευθύνεται και η κυπριακή κυβέρνηση. Έπρεπε, σε συνεργασία με τις οργανώσεις, όπου γης, να διοργανώσει εκδηλώσεις -ειδικά συναυλίες- για να τονωθεί το εθνικό φρόνημα και να καταδικαστεί η άνανδρη τουρκική εισβολή και κατοχή. Δεν είναι αργά. Και ας πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο όταν θα έχουν επιστρέψει όλοι από τις διακοπές τους.

Κάθε Σεπτέμβριο διεξάγεται στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Δεν έπρεπε ήδη οι κυπριακές οργανώσεις να πάρουν τη σχετική άδεια από το δήμο της Νέας Υόρκης και να διοργανώσουν μία μεγάλη διαμαρτυρία στην 47η οδό, απέναντι από τον ΟΗΕ; Δεν έπρεπε να οργανώσουν μία μεγάλη συναυλία μνήμης, είτε στο Κάρνεγκι, είτε στο Λίνκολν Σέντερ;

Αυτά για την ώρα…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Συνήθως αυτοί που μου επιτίθενται είναι οι Τούρκοι… Τελευταία τους μιμούνται και μερικοί συμπατριώτες μου από την Κύπρο: Λογαριάσατε λάθος είναι η απάντηση μου… (Video, Photos)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: