Φονικός καύσωνας πλήττει την Ιβηρική Χερσόνησο: 17χρονος νεκρός στην Ισπανία [photos,videos]

File Photo: Ανάσες δροσιάς αναζητούν οι κάτοικοι της Ιβηρικής χερσονήσου. EPA, Peter Komka HUNGARY OUT




Στο ζενίθ θα βρίσκεται την Παρασκευή το κύμα καύσωνα που πλήττει την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, στη χώρα της Ιβηρικής ο υδράργυρος θα μείνει κολλημένος πάνω από τους 40 βαθμούς, ενώ στη Γαλλία, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω από τους 38 βαθμούς Κελσίου, οι οποίοι σε συνδυασμό με την υγρασία, θα προκαλέσουν μία αφόρητη κατάσταση.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τις ευπαθείς ομάδες, ενώ άλλο ένα θύμα του καύσωνα έρχεται να προστεθεί στους επτά νεκρούς που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Νεκρός 17χρονος στην Ισπανία

Ένας 17χρονος πέθανε σήμερα από θερμοπληξία σε ένα χωριό της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, ανακοίνωσαν οι αρχές, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο επισήμως θύμα του κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες η Ισπανία.

Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας, ο νεαρός άνδρας ζαλίστηκε και βούτηξε στην πισίνα του χώρου όπου εργαζόταν, αλλά όταν βγήκε από το νερό είχε σπασμούς και διακομίσθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ μεγάλες πυρκαγιές πλήττουν την Ταραγόνα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από τον πρωτοφανή καύσωνα στη Γερμανία, ισάριθμοι στη νότια Γαλλία από το σοκ της αλλαγής θερμοκρασίας, όταν μπήκαν στη θάλασσα, ενώ στην Ιταλία 72χρονος άστεγος βρέθηκε νεκρός κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία
Η Meteo France, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, έχει θέσει σε “κόκκινο συναγερμό” τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιστορικού καύσωνα έχει λάβει το Παρίσι. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί δροσεροί χώροι σε δημόσια κτίρια, εγκαταστάθηκαν επιπλέον βρύσες, ενώ άνοιξαν ακόμα και οι πισίνες όπου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μπάνιο έως και το βράδυ.

Hellas Journal

Ο Τραμπ χαριεντίζεται με τον Ερντογάν: Καμία πρόοδος για S-400 και F-35 λέει το Πεντάγωνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: