Ο Τραμπ χαριεντίζεται με τον Ερντογάν: Καμία πρόοδος για S-400 και F-35 λέει το Πεντάγωνο

Οι πρόεδροι της Τουρκίας και των ΗΠΑ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Φωτογραφία via Twitter, @anadoluagency




Ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε στην εφημερίδας New York Times ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις με την Τουρκία για την ακύρωση της παραγγελίας του ρωσικού συστήματος S-400.

Η Τουρκία, πρόσθεσε, εξακολουθεί να είναι ευάλωτη σε οικονομική τιμωρία στη βάση του νόμου CAATSA του 2017, που χρησιμοποιείται εναντίον των εχθρών της Αμερικής.

Κατά τα άλλα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας εθεάθη να χαριεντίζεται με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, 24 ώρες πριν συναντηθούν για να συζητήσουν το επίμαχο θέμα των S-400.

Δεν έγινε πάντως γνωστό αν έθιξαν το θέμα στην κουβέντα τους, που έγινε κατά τη λήψη της οικογενειακής φωτογραφίας στο περιθώριο της συνόδου των G20.

Η Γερουσία ψήφισε χθες τον προϋπολογισμό του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος περιλαμβάνει την πρόνοια για κυρώσεις και ακύρωση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής των F-35, εάν προχωρήσει στην εγκατάσταση των S-400.

Εντυπωσιακή εξέλιξη: Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας στο νόμο για το Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: