Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι αποκαλύψεις στην δίκη της Focus, η κάθοδος Λουτ στην Κύπρο και οι επαφές με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι συνεντεύξεις του ΠτΔ σε ΚΥΠΕ και ΡΙΚ, ο απόηχος της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου για επαναφορά μισθών των ΔΥ, οι εξελίξεις στο ΓεΣΥ, ο τερματισμός των υπηρεσιών του Νέστορα Νέστορος ως μέλος της Ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ και τα συνεχιζόμενα μέτρα των οδηγών λεωφορείων είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα με τίτλο «Αποκαλύψεις στη δίκη για τη Focus» και γράφει πως ο Ανδρέας Κιζουρίδης καρφώνει τον πρώην πεθερό του Χριστόδουλο Χριστοδούλου και άλλους στην γνωστή υπόθεση και ότι σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στη δίκη, ο πρώην πεθερός του τον χρησιμοποίησε για νομιμοποίηση 1 εκ ευρώ που έλαβε από την εταιρεία του Ζολώτα. Αλλού αναφέρει πως νομικοί κύκλοι θεωρούν δύσκολο να ανατραπεί από το Ανώτατο η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για τους μισθούς των ΔΥ. Η «Α» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ πως επιστρέφει η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ Τζέιν Χολ Λουτ και βλέπει τον Πρόεδρο.

«Αναζήτηση συναίνεσης για εξουδετέρωση κόστους» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» και αναφέρει ότι ο ΠτΔ αναλαμβάνει και καλεί τα κόμματα να συναποφασίσουν για τους ΔΥ μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Αλλού αναφέρει ότι τερμάτισε ο Πρόεδρος τον διορισμό Νέστορος στη ΔΕΑ και ότι ο τελευταίος `πλήρωσε το κακό κλίμα` στην Επιτροπή. Ο «Π» φιλοξενεί σε άλλο του θέμα τις δηλώσεις του ΠτΔ για το Συνεργατισμό και τον ΥΠΟΙΚ στο πλαίσιο της συνέντευξης του στο ΚΥΠΕ.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Αλλάζει το κλίμα στο ΓεΣΥ» γράφει στο κύριό του θέμα πως οι εγγραφές νοσηλευτηρίων, φαρμακοποιών και ιδιωτών γιατρών φέρνουν αισιοδοξία και ότι γίνονται σημαντικά βήματα και με τους παιδίατρους. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Νέστορας Νέστορος ανέμενε στο ακουστικό 3 μήνες τον Πρόεδρο και 5 τον ΥΠΕΞ μέχρι που έφυγε και ότι υπάρχει θλιβερό παρασκήνιο πίσω από την απομάκρυνσή του από την ΔΕΑ. Ο «Φ» αναφέρεται ακόμη σε κραυγή απόγνωσης από τους πρόσφυγες για συντήρηση του εξωκλησιού του Αγίου Φανουρίου στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Κάτω από τον τίτλο «Ασυνέπεια ομολογεί ο Αναστασιάδης» η «Χαραυγή» αναφέρεται στις δηλώσεις του ΠτΔ στο ΚΥΠΕ για τον Συνεργατισμό και τον ΥΠΟΙΚ και γράφει πως ο Πρόεδρος προσέφερε πλήρη κάλυψη στον Υπουργό του και απαξίωσε εκ νέου το πόρισμα. Αλλού γράφει πως αλλάζει το σκηνικό για το ΓεΣΥ με το ενδιαφέρον ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για συμμετοχή. Η «Χ» αναφέρει σε άλλο θέμα πως οι οδηγοί λεωφορείων κατέρχονται σε απεργία μέχρι τέλους για μισθούς και άλλα αυτονότητα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Σκέψεις Κυβέρνησης για τρόπους αντιμετώπισης της απόφασης για τις περικοπές» και αναφέρεται στις δηλώσεις του ΠτΔ στο ΚΥΠΕ για το πως θα χειριστεί την απόφαση. Αλλού αναφέρει πως οι φυλακές στην Κύπρο φιλοξενούν περισσότερες γυναίκες και φυγάδες από ότι οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στην επ’ αόριστον απεργία των οδηγών λεωφορείων στη Λεμεσό.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριό της θέμα «Η Κυβέρνηση δεν βλέπει θέμα αναδρομικών» πως σήμερα στο Υπουργικό τίθενται διάφορα σενάρια για το πρόβλημα με τις αποκοπές των ΔΥ. Αλλού αναφέρεται στις βιομηχανικές ζώνες σε οικιστική περιοχή στο Δάλι και τα προβλήματα στην ποιότητα αέρα. Επίσης γράφει πως εντός της εβδομάδας θα επιλεγεί η εταιρεία που θα αναλάβει τα ΜΕΔ της Alpha Bank.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/04/2019 07:57

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: