Νομότυπη η χορήγηση δανείου ύψους 100.000 ευρώ στον Πολάκη, καταλήγει η Τράπεζα Ελλάδος




Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος υπό τον διοικητή του τραπεζικού ιδρύματος, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να διερευνηθούν οι όροι νομιμότητας της χορήγησης του καταναλωτικού δανείου στον Παύλο Πολάκη από την Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV, τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, οι εποπτικές Αρχές της Τράπεζας της Ελλάδος δεν εντόπισαν καμία παρατυπία στο δάνειο που χορηγήθηκε από την Attica Bank στο υφυπουργό Υγεία Παύλο Πολάκη.

Αυτός είναι ο πρώτος έλεγχος που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος για το δάνειο των 100.000 ευρώ και έδειξε ότι αυτός έγινε σύμφωνα με τους χρηματοπιστωτικούς κανόνες που τηρεί η Attica Bank.

Ταυτόχρονα όπως επισημαίνεται η Attica Bank δεν έχει χορηγήσει κανέναν άλλο ποσό σε πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Σύννομη με τους κανόνες που ισχύουν στην Attica Bank ήταν η χορήγηση των δύο δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη.

Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος. Νωρίτερα στην Κεντρική Τράπεζα είχαν μεταβεί υψηλόβαθμα στελέχη της Attica Bank τα οποία συμμετείχαν σε σύσκεψη για το θέμα.

 

 

Έκτακτη σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδας για το δάνειο Πολάκη συγκαλεί ο Στουρνάρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: