Τυφλό χτύπημα από νέα οργάνωση στον Άγιο Διονύσιο: Κάμερα κατέγραψε την έκρηξη (video)




Σοβαρά ερωτηματικά εγείρει η επίθεση με ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό που εξερράγη, στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι νωρίς το πρωί, καθώς αφενός δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθετησή της και η συνδεσμολογία δεν παραπέμπει σε κάποια από τις γνωστές οργανώσεις, ακόμη και αυτές που εμπλέκονται σε εμπρηστικές επιθέσεις (συνήθως με γκαζάκια).

Από την έκρηξη τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, χωρίς η καταστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, οι αρχές εκτιμούν ότι πιθανόν πρόκειται για νεοεμφανιζόμενη ομάδα που αποφάσισε να χτυπήσει με αυτοσχέδιο ωρολογιακό εμπρηστικό μηχανισμό και δεν προειδοποίησε για την τοποθέτηση.

  • Αυτό οδηγεί στο τυφλό χτύπημα, το οποίο αν η ακολουθία των γεγονότων ήταν διαφορετική θα προκαλούσε θύματα, είτε από πεζούς είτε από πιστούς που λίγο αργότερα θα έσπευδαν να εκκλησιαστούν στον ναό.

Η βόμβα βρέθηκε τυχαία από τον νεωκόρο της εκκλησίας, που πρόσεξε το κουτί δίπλα στην είσοδο του ναού και το απομάκρυνε. Αμέσως μετά ειδοποίησε την αστυνομία και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που έφθασαν με περιπολικό, πλησίασε για να δει τι συμβαίνει.
Τότε έγινε η έκρηξη. Το βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος μεταδόθηκε από τον ALPHA:

Όπως έγινε γνωστό η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε χαρτόκουτο και αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό τα οποία στην επιφάνεια είχαν επικολλημένη πυρίτιδα από κροτίδες και ωρολογιακό μηχανισμό. Δεν ειναι γνωστό ως τώρα τι ώρα ήταν προγραμματισμένη η έκρηξη, εάν την προκάλεσε πρόωρα η μετακίνηση της βόμβας ή υπήρξε αστοχία του μηχανισμού και επρόκειτο να εκραγεί νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση γεγονός παραμένει ότι οι δράστες λειτούργησαν χωρίς την συνείδηση απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Τώρα, οι αρχές έχουν συλλέξει κι εξετάζουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφάλειας, αλλά και τις μαρτυρίες περίοικων για να αποκτήσουν την εικόνα των κινήσεων των δραστών.

HELLAS JOURNAL

Τυφλό χτύπημα η βόμβα στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι: Δεν προειδοποιήσαν, ηθελαν θύματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: