Τυφλό χτύπημα η βόμβα στον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι: Δεν προειδοποιήσαν, ηθελαν θύματα




Δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι, αποτελούσαν τον μηχανισμό -το πιθανότερο εμπρηστικό- που εξερράγη το πρωί έξω απο τον ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου του ναού.

Οι αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για τυφλό χτύπημα, καθώς:

  • Δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα
  • Στις 8 το πρωί επρόκειτο να ξεκινήσει η λειτουργία στον ναό και στο προαύλιο αλλά και μέσα θα βρίσκονταν πιστοί.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο νεωκόρος είδε τυχαία το μεταλλικό κουτί στο προαύλιο, ειδοποίησε την αστυνομία και μετακίνησε το κουτί, γεγονός που προκάλεσε την πρόωρη έκρηξη. Σε μικρή απόσταση ήταν και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, που έφθασε μετά το τηλεφώνημα του νεωκόρου και από την έκρηξη τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά στα χέρια και το πρόσωπο.

Έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Σοκαρισμένος από την έκρηξη του σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Από ότι φαίνεται ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.

Όπως περιέγραψε ο κ.Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός ευτυχώς».

Το αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε, είχε μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας.

«Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε.

«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/OPEN/ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Απαγωγή επιχειρηματία ερευνούν οι αρχές στον Πειραιά: Τον έβαλαν σε βαν και εξαφανίστηκαν οι δράστες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: