Τέλος στην περιπέτεια των 310 μεταναστών του Open Arms εν πλω: Αποβιβάστηκαν στην Ισπανία




Τέλος βάζει η Ισπανία στην ταλαιπωρία των 310 μεταναστών που βρίσκονταν εν πλω, αναζητώντας σημείο ελλιμενισμού σε χώρα της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μάλτας και της Ιταλίας, είχαν αρνηθεί την είσοδο στο σκάφος Proactiva Open Arms, παρά το γεγονός ότι μια μητέρα και το νεογέννητο μωρό της είχαν γίνει δεκτοί από την Μάλτα. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι Αφρικανοί και επιβιβάστηκαν στο πλοίο από τις ακτές της Λιβύης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πλοίο εισήλθε στο λιμάνι της πόλης Αλχεθίρας, νωρίς την Παρασκευή. Τους μετανάστες υποδέχθηκαν και τους βοήθησαν να αποβιβαστούν, η ισπανική αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος είχε ήδη στήσει σκηνές στο λιμάνι, προκειμένου να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους.

To Reuters σημειώνει ότι η παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη, μέσω θαλάσσης, στο σύνολό της έχει μειωθεί κάθετα από το 2016, ωστόσο οι αφίξεις στην Ισπανία υπερδιπλασιάστηκαν ετησίως αγγίζοντας έως και πάνω από 1.000 άτομα την εβδομάδα το 2018.

Εξάλλου, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει αποδεχθεί εκατοντάδες άτομα που διασώθηκαν από την μη κυβερνητική οργάνωση, Proactiva Open Arms, φέτος.

Το δημοσίευμα καταλήγει, σημειώνοντας ότι, στις τελευταίες εκλογές (σ.σ. στις αρχές Δεκεμβρίου), οι σοσιαλιστές έχασαν μεγάλο μερος της δύναμής τους στην Ανδαλουσία έναντι του ακροδεξιού κόμματος Vox, το οποίο αντιτίθεται στην παράνομη μετανάστευση, κερδίζοντας, για την άκρα δεξιά, έδρες για πρώτη φορά από την επιστροφή της Ισπανίας στη δημοκρατία, στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Πράσινο φως από την Ισπανία για ελλιμενισμό του πλοίου με τους 310 μετανάστες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: