Πρόκληση: Έβγαλαν “λάδι” τον λομπίστα της Τουρκίας, που ανέλαβε την απαγωγή του Γκιουλέν




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η υπόθεση του Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ενός εκ των πιο στενών συνεργατών του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μας αφορά.

Είναι η απόδειξη πως ένας αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται όλη μέρα κοντά στον Πρόεδρο της Αμερικής και τον συμβουλεύει, πληρώνεται από ξένη κυβέρνηση, η οποία στοχεύει να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική της υπερδύναμης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η χώρα είναι η Τουρκία και ο δωροδοκούμενος ο κ. Μάικλ Φλιν, ο οποίος ανέλαβε να προωθήσει όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την κατοχική δύναμη.

  • Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν δεν τον είχαν πιάσει στα πράσα τον σύμβουλο του κ. Τραμπ. Και για την αποκάλυψη του αξίζουν θερμά λόγια και στις συνεργαζόμενες οργανώσεις των ομογενών μας, των Αρμενίων, και των Εβραίων, οι οποίες αντιλήφθηκαν πολύ νωρίς ότι ο κ. Φλιν δρούσε ως πράκτορας της Τουρκίας.

Ο εν λόγω κύριος διέπραξε ένα σοβαρότατο λάθος, που δεν θα έκανε και ο τελευταίος ερασιτέχνης λομπίστας. Ένα άρθρο του σε αμερικανική εφημερίδα, για την …πολύ σημαντική σύμμαχο Τουρκία και για την ανάγκη να απελαθεί ο Ιμάμης Γκιουλέν, ξύπνησε όλους. Λόγω ακριβώς αυτού του φιλοτουρκικού κειμένου, για το οποίο ο κ. Φλιν πληρώθηκε από τους Τούρκους, ξεκίνησαν οι έρευνες που οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ που θα ήταν σήμερα η Τουρκία σε ότι αφορά την Αμερική, και που η Ελλάδα, η Κύπρος… Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα είχε επιβάλει την πολιτική του στον Λευκό Οίκο. Διότι, από τη στιγμή που πλήρωνε τον πιο στενό συνεργάτη του κ. Τραμπ, θα τον είχε υπό μόνιμο εκβιασμό ότι θα αποκάλυπτε το μυστικό.

  • Είναι φρικτός ο τρόπος με τον οποίο «εργάζεται» η Τουρκία. Αγοράζει τις υπηρεσίες Αμερικανών αξιωματούχων και εάν δεν προωθήσουν τα θέματά της, τους εκβιάζει. Έτσι γίνεται η βρώμικη δουλειά της.

Και δρα με τον τρόπο αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Και κέρδισε τις υποτιθέμενες μάχες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ακριβώς επειδή πλήρωνε κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Αμερική. Πλήρωνε και εκβίαζε. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός γνωστού Αμερικανού βουλευτή, που τον κάλεσαν για διακοπές στην Τουρκία και τον μαγνητοσκόπησαν σε ερωτικές περιπτύξεις. Και από τότε τον εκβίαζαν σε σημείο που αυτός ενεργούσε σαν ατζέντης της κατοχικής δύναμης.

Αλλά η περίπτωση του Μάικλ Φλιν είναι διαφορετική. Ήταν το μεγαλύτερο «ψάρι» για την Τουρκία, η οποία όμως εύκολα τον εξαγόρασε με μισό εκατομμύριο δολάρια. Σε δύο τομείς θα βοηθούσε την κατοχική δύναμη:

Παρ’ όλα αυτά τα παράνομα και τραγικά, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ αποφάσισε να μην τον φυλακίσει με τη δικαιολογία ότι του «κάρφωσε» άλλους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ. Λέγεται πως έδωσε στεγνά τους γιους του Προέδρου των ΗΠΑ, μία εξέλιξη -εφόσον είναι αληθείς οι πληροφορίες- που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε παραίτηση του Αμερικανού Πλανητάρχη.

  • Όπως και να έχουν τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να αθωώνεται για πράξεις εναντίον της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής ο κ. Φλιν, επειδή υποτίθεται ότι βοήθησε την ανάκριση. Η απόφαση του Αμερικανού εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική και δυναμιτίζει την ίδια την έρευνά του για το θέμα του επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών από τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πάντως, και για να μην προτρέχουμε, δεν πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανή συνεργασία του με τον ειδικό εισαγγελέα εναντίον της Τουρκίας. Ο κ. Μιούλερ ενδιαφέρθηκε πολύ για το σχέδιο απαγωγής του Ιμάμη Γκιουλέν, για το οποίο ο κ. Φλιν θα πληρωνόταν με 15 εκατομμύρια δολάρια. Την πρόταση έκαναν στο ξενοδοχείο Έσσεξ της Νέας Υόρκης, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του προέδρου της Τουρκίας. Άρα ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν. Προσέξτε: Ο πρόεδρος μίας ξένης χώρας, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ερντογάν, πλήρωσε ένα Αμερικανό υπήκοο, τον Μάικλ Φλίν για να απαγάγει ένα μόνιμο και νόμιμο κάτοικο των ΗΠΑ, τον Ιμάμη Γκιουλέν. Είναι δυνατόν να μην ανοίξει μύτη; Ας κάνουμε υπομονή να ολοκληρωθεί η έρευνα…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Τον αγωγό East Med, που θέλει το Ισράηλ, δεν τον φοβάται μόνο η Τουρκία, αλλά και οι ανόητοι της Λευκωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: