Στελέχη του ΠΝ στο HellasJournal: Θέλουμε “χθες” τις Belharra αλλά να είναι δοκιμασμένες




Με ιδιαίτερα ανεβασμένο το ηθικό εμφανίστηκαν ανώτατα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού μετά το τέλος της άσκησης «Καταιγίδα» καθώς επισήμαναν πως πάνω από 50 πλοία του Στόλου και άλλες μονάδες του ΠΝ που έφτασαν στο σύνολο τους τις 70, έδειξαν με κάθε τρόπο ότι είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν σε όλες τις συνθήκες.

Τα ίδια στελέχη – βλέποντας το Ελληνογαλλικο φλερτ να αναθερμαίνεται με τη συνάντηση Καμμένου – Παρλί στις Βρυξέλλες, την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στο Παρίσι και την επικείμενη έλευση της Γαλλίδας υπουργού στην Ελλάδα – υπογράμμισαν στο HellasJournal πως θέλουμε τις γαλλικές φρεγάτες στον στόλο μας, και τόνιζαν πως όσες παρατηρήσεις είχαν γίνει από την Ελληνική πλευρά και αφορούσαν το παλαιότερο ενδιαφέρον για τις Fremm, αυτές μεταφέρθηκαν και εντάχθηκαν με σωστό τρόπο στο νέο σχεδιαστικό εγχείρημα των Γάλλων ναυπηγών οι οποίοι ετοιμάζουν τις νέες Belhara. Αυτό ήταν και μια παρατήρηση του κλιμακίου της Γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου εθνικής άμυνας που βρίσκεται στην Γαλλία από την περασμένη Κυριακή και είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα ναυπηγεία που κατασκευάζουν τις νέες φρεγάτες.

«Εμείς θα θέλαμε να τις είχαμε άμεσα αλλά να έχουν ήδη δοκιμαστεί, δεν θέλουμε να περάσουμε ότι περάσαμε με το υποβρύχιο Παπανικολής και τα όσα προβλήματα αντιμετωπίσαμε. Δηλαδή θα θέλαμε να δούμε τις Belhara στο νερό, να βγάλουν ό,τι νέο έχουν να βγάλουν και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στο δικό μας βήμα που το θεωρούμε άκρως απαραίτητο για τη ναυτική μας συνέχεια» έλεγε ανώτατη πηγή από το πολεμικό ναυτικό.

Το ίδιο στέλεχος αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των γειτόνων μας την οποία χαρακτήρισε προβλέψιμη, ειδικά όλες τις ημέρες που ήταν όλος ο Ελληνικός Στόλος στο Αιγαίο. Σ’ ότι αφορά μάλιστα τις προσφυγικές ροές και σύμφωνα με στοιχεία που φτάνουν στο Ελληνικό πεντάγωνο από το υπουργείο προστασίας του πολίτη δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παράνομοι μετανάστες έχουν τουρκικά στοιχεία στην κατοχή τους δηλώνοντας πως φοβούνται πλέον για τη ζωή τους με τις συνεχείς διώξεις Ερντογάν.

Πάντως οι προκλήσεις από τη γείτονα στα νερά του Αιγαίου παρά το γεγονός πως έχουν αυξηθεί τα δυο τελευταία χρόνια, δεν είναι τόσες πολλές όσο στον αέρα κι εκεί αναμένεται ότι οι Τούρκοι θα δείξουν νέο εκνευρισμό περί τα τέλη Ιουλίου όταν αναμένεται να απογειωθεί και πάλι το πρώτο Ελληνικό P-3 B Orion μετά τη συντήρησή του από την μητρική εταιρία και τους ειδικούς της ΕΑΒ.

Τότε οι Τούρκοι που υπό τον Νατοϊκο μανδύα πετούν με τα κατασκοπευτικά CN-235 κάνοντας δεκάδες παραβιάσεις καθημερινά και μη καταθέτοντας σχέδιο πτήσης, θα αναγκαστούν να περιοριστούν μιας και το ΝΑΤΟ θα δίνει πτήσεις – αποστολές και στο Ελληνικό P-3 το οποίο είχε αποσπάσει πολλές διακρίσεις στο παρελθόν κυρίως στο πλαίσιο της αποστολής Active Endeavour κατά ασύμμετρων απειλών στην ευρύτερη λεκάνη της Νοτοανατολικής Μεσογείου και όχι μονάχα στο Αιγαίο…

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Ένα βήμα πιο κοντά τα ελικόπτερα Kiowa στον ελληνικό στρατό: Τι συζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: