Οι “λαγοί” του Ερντογάν έπιασαν δουλειά: Αν δεν μας δώσουν τα F-35, θα πάρουμε ρωσικά Su-57




Σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και προπαγάνδας ο φιλοκυβερνητικός Τύπος της Τουρκίας επιχειρεί να παρουσιάσει ως “μικρο το κακό” αν η Αμερική αποφασίσει να εφαρμόσει το εμπάργκο και να μην παραδώσει τα F-35.

Η εφημερίδα Yeni Safak σε σημερινό της δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο προμήθειας των ρωσικών Su-57. H εφημερίδα μάλιστα υποστηρίζει ότι και στο παρελθόν υπήρχαν ανάλογες σκέψεις για την αντικατάσταση των F-4 (Φάντομ) με τα Su-35.

H αμερικανική Βουλή και η επιτροπή του Κογκρέσου έχουν παγώσει την αποστολή των F-35 στην Τουρκία μετά την απόφαση της Άγκυρας να προμηθευθεί τους ρωσικούς πυραύλους S-400 που είναι μη συμβατοί  με τα συστήματα του  ΝΑΤΟ.

Η Αμερική του Τραμπ τα παίζει όλα για όλα με την Τουρκία: Ή επιστρέφει στο “μαντρί” ή απέναντι…

Έτσι σύμφωνα με τη Yeni SafaK η Τουρκία ενδέχεται να στραφεί στα Su-57, ένα αεροπλάνο Σουχόι πέμπτης γενιάς που βρίσκεται στην τελική φάση ανάπτυξης σύμφωνα με τη Ρωσία. Το κόστος του Σουχόι, αναφέρει η εφημερίδα είναι σχεδόν το μισό από το F-35. Μάλιστα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μπορεί να γίνει προμήθεια και Su-35 τα οποία μπορεί να πετάξουν με λογισμικά όπλα και πυρομαχικά τουρκικής προέλευσης. Μάλιστα υπογραμμίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν παρεμβάσεις στο λογισμικό των F-35.

Πινγκ πονγκ με τα εμπάργκο όπλων στις ΗΠΑ: Κομβικό σημείο η συμπεριφορά του Ερντογάν

Πηγή: Yeni Safak

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: