Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι συζητήσεις και η ονοματολογία που άρχισαν την επόμενη των προεδρικών εκλογών για τους νέους συνεργάτες του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη καθώς και η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΗΚΟ να αποβάλει παλιά στελέχη του κόμματος όπως Μάριος Καρογιάν και Αντιγόνη Παπαδοπούλου είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Προβάλλονται επίσης οι αντιδράσεις και συζητήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών από τα κόμματα που έχασαν, οι πληροφορίες για μεγάλη ποσότητα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6, η υπόθεση των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ καθώς και η αύξηση των ανέργων και η αποστολή παιδιών με καρδιοπάθειες στο εξωτερικό για θεραπεία.

H «Αλήθεια» κάτω από τον κύριο τίτλο «Η επόμενη μέρα νικητών και ηττημένων» γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα αρχίσει τις προσπάθειες για το νέο υπουργικό συμβούλιο ενώ από πλευράς των ηττημένων άρχισαν οι γκρίνιες και οι αλληλοκατηγορίες. Γράφει επίσης ότι το τεμάχιο 6, η «Καλυψώ» κρύβει πέραν των 3 τρις φυσικό αέριο. Αλλού αναφέρει ότι στη φόρα βγάζουν τα άπλυτά τους ο Παύλος Μυλωνάς και ο Γιώργος Λιλλήκας.

O «Πολίτης» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Σίγουροι οι έξι και ψάχνουμε τους επτά» γράφει ότι παραμένουν στο υπουργικό οι Νίκος Χριστοδουλίδης, Χάρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Γιώργος Λακκοτρύπης, Βασίλης Πάλμας και Ζέτα Αιμιλιανίδου. Αλλού γράφει ότι με διαδικασίες εξπρές προχώρησε το πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΗΚΟ αποβάλλοντας τα πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, περιλαμβανομένου και του Μάριου Καρογιάν και της Αντιγόνης Παπαδοπούλου και άλλα επτά από την Κεντρική Επιτροπή. Ο «Π» γράφει επίσης ότι τα πάνω κάτω έφερε η κατάθεση της Ροζίτας Παυλίδου στην υπόθεση ατασθαλιών σε 23 ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και του Ωκεανογραφικού Κέντρου.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Άρχισε παρέλαση ‘υπουργών’» και γράφει ότι αν και ο Νίκος Αναστασιάδης δεν άνοιξε τα χαρτιά του, τα ονόματα δίνουν και παίρνουν. Γράφει επίσης για ρήξη στις σχέσεις ΑΚΕΛ και κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου επειδή δεν στήριξαν Σταύρο Μαλά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αλλού αναφέρει ότι το FBI ζητά την έκδοση 20χρονου Κύπριου χάκερ ο οποίος κρατείται από τις Αρχές για την επίθεση στην Cablenet.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Ο ΄κανένας’… επανεξέλεξε τον Αναστασιάδη» γράφει ότι η στάση του «κανένας» και του «ούτε ο ένας ούτε ο άλλος» που τήρησαν οι ‘ενδιάμεσοι’ ευνόησε τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο. Γράφει αλλού ότι 50 παιδιά με εκ γενετής καρδιοπάθεια αποστέλλονται στο εξωτερικό για χειρουργικές επεμβάσεις σε ιατρικά κέντρα. Επίσης αναφέρει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων για εξεύρεση εργασίας αυξήθηκε τον Ιανουάριο στις 35,989 με ένα στους τέσσερις άνεργος πέραν του ενός χρόνου.

Η αγγλόγλωση «Cyprus Mail» στο πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο «Το ΔΗΚΟ αποβάλλει τον πρώην ηγέτη του» αναφέρεται στην απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του κόμματος για αποβολή, μεταξύ άλλων, του Μάριου Καρογιάν και της Αντιγόνης Παπαδοπούλου. Προβάλλει επίσης τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Ρώμη. Γράφει αλλού ότι ο αγώνας άρχισε για τις πρώτες θέσεις του υπουργικού μετά τις εκλογές.

ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/02/2018 07:54

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: