Καταστροφές άφησε πίσω του ο τυφώνας Ίρμα στο πέρασμά του από τη Φλόριδα . Φωτογραφία mignatiou.com

Βιβλικές καταστροφές από την Ίρμα: Καταστράφηκε το 25% των σπιτιών στα Κις της Φλόριντας

Περίπου το ένα τέταρτο των σπιτιών στο αρχιπέλαγος των Κις, στη νότια Φλόριντα, καταστράφηκε από τον κυκλώνα Ίρμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των σωστικών συνεργείων που έφτασαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (Fema), Μπροκ Λονγκ “Η αρχική εκτίμηση –και για αυτό ζητήσαμε από τους ανθρώπους να φύγουν, εξαιτίας της πλημμυρίδας από τη θύελλα– δείχνει ότι το 25% των σπιτιών στα Κις καταστράφηκαν και το 60% έχει υποστεί ζημιές”, τονίζοντας ότι “Γενικά, όλα τα σπίτια στα Κις έχουν επηρεαστεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο”.

Η Ίρμα έπληξε το πρωί της Κυριακής τα Κις με ανέμους ταχύτητας 215 χιλιομέτρων την ώρα, προκαλώντας μια απότομη άνοδο της στάθμης της θάλασσας, βυθίζοντας κάτω από το νερό ένα μεγάλο μέρος των νησιών αυτών.

Τα Κις είναι πολύ δημοφιλή στους τουρίστες που συρρέουν εκεί για να κάνουν καταδύσεις και διάφορα θαλάσσια σπορ ή απλώς για να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν. Το διασημότερο νησί, το Κι Γουέστ, είναι “υποχρεωτικός” σταθμός σχεδόν για όλα τα κρουαζιερόπλοια στην Καραϊβική, χάρη στα αμέτρητα μπαρ και τα τουριστικά καταστήματά του.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

12/09/2017 18:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μαϊάμι

Be the first to comment on "Βιβλικές καταστροφές από την Ίρμα: Καταστράφηκε το 25% των σπιτιών στα Κις της Φλόριντας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*