Η Γερμανία κατηγορεί το Βιετνάμ για την απαγωγή ενός Βιετναμέζου αιτούντα άσυλο στο Βερολίνο

A general view of the Bavarian State Chancellery in Munich, Germany. EPA, CHRISTIAN BRUNA
Η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα το Ανόι για την ενορχήστρωση της απαγωγής ενός Βιετναμέζου αιτούντα άσυλο στο Βερολίνο και της αναγκαστικής επιστροφής στην χώρα του, όπου διώκεται για μια υπόθεση διαφθοράς.

Το Βερολίνο απάντησε διατάσσοντας έναν Βιετναμέζο αξιωματούχο πληροφοριών να εγκαταλείψει την Γερμανία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με την συμμετοχή της βιετναμέζικων μυστικών πληροφοριών και της πρεσβείας του Βιετνάμ στην απαγωγή ενός Βιετναμέζου υπηκόου σε γερμανικό έδαφος», ανέφερε ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε δημοσιογράφους.

«Η απαγωγή ενός Βιετναμέζου πολίτη σε γερμανικό έδαφος αποτελεί μια κατάφωρη και πρωτοφανής παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Σέφερ συμπλήρωσε ότι ο πρέσβης του Βιετνάμ κλητεύτηκε χθες το απόγευμα και ότι ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του Βιετνάμ κηρήχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Γερμανία εντός 48 ωρών.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας Τσεν Σουάν Χαν απήχθη από ενόπλους στις 23 Ιουλίου στο δασικό πάρκο Τίργκαρτεν στο κεντρικό Βερολίνο.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, ο Τσεν Σουάν Χαν κατηγορείται για οικονομική ζημιά 125 εκατομμυρίων ευρώ όσο ήταν διευθυντής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στο Βιετνάμ.

Είχε αιτηθεί άσυλο στην Γερμανία και η διαδικασία εξέτασης του αιτήματός του βρισκόταν σε εξέλιξη.

02/08/2017 17:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Βερολίνο, Germany

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal