ΕΔΕΚ: Ενώ ο ΠτΔ επιρρίπτει, καλώς, ευθύνες στον Ακιντζί, δεν αναλαμβάνει τις δικές του




“Αυτή τη στιγμή οι συνομιλίες οδηγούνται σε αδιέξοδο με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως, σε καμία από τις συνεντεύξεις του που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν είχε το θάρρος να αναλάβει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογούν για τη λανθασμένη τακτική που ακολούθησε μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς υποδείξεις και προειδοποιήσεις από την ΕΔΕΚ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιρρίπτει ευθύνες, και καλώς το πράττει, στον κ. Ακιντζί, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το γεγονός ότι δεν διέγνωσε έγκαιρα το ρόλο του κ. Ακιντζί. Αντίθετα τον επένδυσε με πατριωτισμό, με διάθεση επίλυσης του Κυπριακού, συνέβαλε στην αναβάθμισή του στην ΕΕ και όχι μόνο, παραγνωρίζοντας ότι ο κ. Ακιντζί είναι ο εκπρόσωπος της κατοχικής δύναμης στην Κύπρο.

“Επιπρόσθετα ο κ. Αναστασιάδης αποφεύγει να ενημερώσει τον κυπριακό λαό εάν εξακολουθεί να μοιράζεται τα ίδια οράματα με τον κ. Ακιντζί ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω με τις προχθεσινές του δηλώσεις έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι τα οράματά του ( είτε τουρκικός έλεγχος ολόκληρος της Κύπρου είτε σε αντίθεση περίπτωση ανακήρυξη τουρκικού κράτους ή αναβάθμιση του ψευδοκράτους).

Επειδή συνεχώς ο Πρόεδρος επικαλείται την πρόοδο στις συνομιλίες, για την οποιαδήποτε μέχρι στιγμής «πρόοδο» ας ενημερώσει τον λαό, ποιες ήταν οι τουρκικές και τουρκοκυπριακές υποχωρήσεις που συνέβαλαν σε αυτή. Ας μας αναφέρει έστω και μία.

“Είναι επιτέλους καιρός ο κ. Αναστασιάδης, έστω και τώρα, να αντιληφθεί ότι καθήκον και υποχρέωσή του είναι να αξιοποιήσει τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία εάν πράγματι επιθυμεί μία δημοκρατική και βιώσιμη λύση.

“Σε αντίθετη περίπτωση οφείλει να προσφύγει στο λαό με δημοψήφισμα από τον οποίο να ζητείται να τοποθετηθεί πάνω σε καίρια ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και αφορούν τη λύση όπως π.χ. την εκ περιτροπής προεδρία, τη συνθήκη εγγύησης, την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση σε μεταβατική περίοδο”, ακαταλήγει η ΕΔΕΚ.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/02/2017 12:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: