Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αναμένεται να “κατέβει” ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου: Δηλώνει αθώος και πιστεύει ότι οι ένορκοι θα τον δικαιώσουν…

epa11336896 US Senator Bob Menendez of New Jersey arrives to a US federal court building on the first day of his corruption trial in New York, New York, USA. EPA, OLGA FEDOROVA




Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ συλλέγει υπογραφές για να μπει στο ψηφοδέλτιο στο Νιου Τζέρσεϊ ως ανεξάρτητος καθώς προσπαθεί να σώσει την πολιτική του καριέρα στη δικαστική αίθουσα.

Ο κ. Menendez, Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ, αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες για απάτη, εκβίαση, δωροδοκία και ότι ενεργούσε ως ξένος πράκτορας για την Αίγυπτο από το 2018 έως το 2022 — ακόμη και όταν ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο γερουσιαστής διαψεύδει όλες τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος. Πιστεύει ότι θα αθωωθεί από τους ενόρκους, έξι άνδρες και έξι γυναίκες.

Ο δικηγόρος του δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο κ. Μενέντεζ δεν γνώριζε για τη σχέση της συζύγου, Ναντίν, με τους συγκατηγορούμενους του και φαίνεται ότι η ίδια, όταν δικαστεί, θα τον επιβεβαιώσει. Η κ. Μενέντεζ πάσχει από καρκίνο, όπως ανακοινώθηκε στο δικαστηριο.

Ο Αμερικανός πολιτικός ανακοίνωσε τον Μάρτιο, τέσσερις ημέρες πριν από την αρχική προθεσμία κατάθεσης στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, ότι δεν θα διεκδικούσε επανεκλογή ως Δημοκρατικός, αλλά θα σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος εάν η ομάδα των ενόρκων τον απαλλάξει από τις κατηγορίες εναντίον του.

Αν και η δίκη του κ. Menendez δεν έχει τελειώσει, φαίνεται ότι σχεδιάζει ήδη να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα.

Η εφημερίδα New Jersey Globe ανέφερε ότι χρειάζεται 800 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους για να υπογράψουν την αίτηση έως τις 4 Ιουνίου για να πληροί τις προϋποθέσεις ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Εάν συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές, ο κ. Μενέντεζ έχει προθεσμία μέχρι τις 16 Αυγούστου για να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην κούρσα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στο Νιου Τζέρσεϊ φάνηκε να έχει απομακρυνθεί από τον κ. Μενέντεζ μετά την είδηση που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο ότι μια επιδρομή του FBI στο σπίτι του αποκάλυψε μία δέσμη ράβδων χρυσού αξίας 100.000 δολαρίων και μετρητά αξίας 486.000 δολαρίων — μερικά από τα οποία ήταν στις τσέπες ρούχων που ήταν κρεμασμένα στην ντουλάπα του.

Ο βουλευτής Andy Kim, Δημοκρατικός του Νιου Τζέρσεϊ, ξεκίνησε την εκστρατεία του για την έδρα του κ. Menendez λίγο αργότερα και είναι το φαβορί για να κερδίσει τον Νοέμβριο.

Η δίκη του κ. Menendez ξεκίνησε αυτόν τον μήνα και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον γερουσιαστή ότι εργαζόταν για λογαριασμό των συγκατηγορουμένων του, των επιχειρηματιών Fred Daibes και Wael Hana, για να αναλάβει δράση προς όφελος των κυβερνήσεων της Αιγύπτου και του Κατάρ με αντάλλαγμα δωροδοκίες.

Ο κ. Μενέντεζ αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο νομοθέτης δεν είναι ξένος στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την τελευταία δίκη για διαφθορά να σηματοδοτεί τη δεύτερη μάχη του με το νομικό σύστημα την τελευταία δεκαετία.

Ο γερουσιαστής “χτυπήθηκε” με παρόμοιες κατηγορίες το 2017, αλλά αθωώθηκε όταν η πλειοψηφία των ενόρκων αποφάσισε ότι δεν είναι ένοχος.

Πρώτη μεγάλη νίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ: Οι ένορκοι δεν μπορούν να δουν σοβαρά στοιχεία της υπόθεσης του γερουσιαστή μετά την απαγόρευση από τον δικαστή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: