Ο Στέφανος Κασσελάκης πάει στην Παλαιστίνη: Συναντήθηκε με τον Ολάντ, συζήτησαν την ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων έναντι της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ (Α) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης (Δ) συνομιλούν, στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με τον Economist, Αθήνα, Σάββατο 25 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Επίσκεψη στην Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κος Στέφανος Κασσελάκης, το διάστημα 26 και 27 Μαϊου, ανακοίνωσε το κόμμα της Αριστεράς

Κατά την επίσκεψή του ο κος Κασσελάκης θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, την Βηθλεέμ και την Ραμάλα, όπου θα έχει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη τῆς Ἁγίας Πόλεως Ἱερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Τον κο Κασσελάκη θα συνοδεύσουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κα Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης ‘Αμυνας, κος Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισα Εξωτερικών, κα Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος κος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

ΕΞΑΛΛΟΥ, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του κόμματος, συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), σε συνεργασία με τον Economist.

Η συζήτηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στις δυνάμεις της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, ενώ δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων έναντι της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε τα εξής:

Είχαμε μια εξαιρετική επαφή και στο τραπέζι που καθόμασταν στην αίθουσα με τον Πρόεδρο Ολάντ και μετά, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μας, όπου μιλήσαμε για αρκετή ώρα για τις προτεραιότητες του προοδευτικού χώρου.

Το πώς η Ευρώπη πρέπει να είναι μια Ευρώπη πιο ανθρωποκεντρική, με λιγότερη λιτότητα, με δίκαιη μετάβαση για το περιβάλλον. Και επίσης για το μέλλον του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα και για το πώς πρέπει να έχουμε μια νέα ηγεσία η οποία δεν θα απογοητεύσει τον κόσμο, αλλά θα εμπνεύσει και θα φέρει την αλλαγή.

Μου είπε κι εκείνος παραδείγματα από το εξωτερικό και μοντέλα τα οποία έχουν λειτουργήσει και μιλήσαμε για το πώς μια φρέσκια προσέγγιση στην πολιτική μπορεί να συνδυαστεί με τις παραδόσεις της ευρύτερης Αριστεράς απ’ όλη την Ευρώπη.

«Το δήθεν οικονομικό θαύμα της Ελλάδας βασίζεται σε σαθρά θεμέλια – Αποδεικνύεται ότι είναι μία εικονική πραγματικότητα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: