Βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο, δήλωσε ο Πλακιωτάκης για τη συνέντευξη Τσίπρα




«Για μια ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και ότι βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Τη στιγμή που απαιτείται υπευθυνότητα και ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών, ο κ. Τσίπρας υιοθετεί φτηνούς τακτικισμούς για επικοινωνιακούς λόγους», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα θελήσουμε να δημιουργήσουμε ευρύτερες συναινέσεις, πρώτα από όλα στην κοινωνία, και γιατί όχι αυτές να αποτυπωθούν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο», και πρόσθεσε: «θα ήμουν ευτυχής αν έβλεπα σε κρίσιμα ζητήματα να διαμορφώνονται ευρύτερες συναινέσεις και θα τις επιδιώξουμε, διότι οι κρίσιμες αλλαγές απαιτούν διαδικασίες διαλόγου συντεταγμένου που θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε όμως ότι αυτό δεν συνιστά αδυναμία και ότι η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε συνδιαλλαγή με κανέναν. «Δεν χρειαζόμαστε στήριξη. Θέλουμε σε μεγάλα ζητήματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντας 4ετίας, όπως το ασφαλιστικό που είναι εθνικό θέμα, τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να πούμε όχι σε οριζόντιες περικοπές, να χαράξουμε την εθνική κόκκινη γραμμή», είπε ο κ. Τσίπρας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: