Στρατούλης: “Πολιτικό, επικοινωνιακό κόλπο Τσίπρα το συμβούλιο αρχηγών”




“Επικοινωνιακό πολιτικό κόλπο” χαρακτηρίζει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, που ζητά η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος προβλέπει ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου θα προκαλέσει καταλύτη για τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως είπε, μιλώντας στον ρ/φ σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο Αλέξης Τσίπρας, ζητάει συναίνεση για να αποφύγει -όπως είπε- τις ευθύνες και τις ενοχές για τη “νέα λεηλασία συντάξεων” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ήδη υπογράψει για το ασφαλιστικό με το τρίτο μνημόνιο.

“Για να τους καλεί ο πρωθυπουργός πάει να πει ότι φοβάται πάρα πολύ τις κοινωνικές αντιδράσεις. Και σας βεβαιώνω ότι από τις περιοδείες που έχω κάνει οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρότατες” είπε ο κ. Στρατούλης.

Επίσης, ο κ. Στρατούλης προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και άλλες διαφοροποιήσεις από βουλευτές της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να θωρακιστεί και να δικαιολογηθεί απέναντι σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνεί με τη διεύρυνση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και πιθανόν με άλλα κόμματα. “Με αυτή την κίνηση αναζητεί στηρίγματα εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ” είπε ο κ. Στρατούλης, τονίζοντας ότι η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται “στο πλευρό του λαού”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμής των συντάξεων σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το ασφαλιστικό, ο κ. Στρατούλης είπε ότι τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία από τις πληρωμές των 100 δόσεων επαρκούν. Όπως είπε επί υπουργίας του σε μηνιαία βάση εισπράττονταν 300 εκ. ευρώ και επέκρινε όσους επιχειρούν να “πειράξουν και να χειροτερέψουν”, όπως είπε, τη ρύθμιση.

“Αν μείνει αλώβητη η ρύθμιση των 100 και αν τηρηθούν ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφιστεί επί υπουργίας μου, δηλαδή να σχηματιστούν έκτακτα κλιμάκια του ΙΚΑ από 500 ανθρώπους και να βγουν στον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προσωρινά τα προβλήματα. Και από κει και πέρα έρχονται μεσοπρόθεσμες λύσεις για να πάει σε ανάπτυξη η χώρα” κατέληξε ο κ. Στρατούλης.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: