Δεύτερη εκδοχή Τσακλόγλου για τα όρια αντοχής του ασφαλιστικού: Δεν υπάρχει πρόβλημα έως το 2030

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου μιλάει σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στο υπουργείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Τη θέση του ότι το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι το 2030, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα αλλάξουν ξανά οι κανόνες, διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου και στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε «τρικυμία σε ποτήρι» τη συζήτηση για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε δηλώσει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές την επόμενη τριετία.

Μιλώντας από το βήμα του 7ου Thessaloniki Summit που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Τσακλόγλου αναφερόμενος στις ανισορροπίες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, υπογράμμισε την ανάγκη αναπροσανατολισμού στην τεχνική εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας βέβαια την ίδια στιγμή ότι «δεν αρκεί μόνο αυτό».

Για τη μετάκληση εργατών από το εξωτερικό, λέγοντας ότι αποτελεί «τελευταία λύση για εμάς», αναγνώρισε ότι για κάποιους τομείς, όπως ο πρωτογενής τομέας είναι μια αναγκαία διαδικασία.

Όπως επισήμανε «όσοι μας ζητούν μετακλητούς εργάτες, δεν μας λένε ότι δεν βρίσκουν εργαζομένους στην Ελλάδα, αλλά ότι δεν βρίσκουν στο μισθό που θέλουν οι ίδιοι να τους δίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακλόγλου αναγνώρισε ότι η ζήτηση της αγοράς εργασίας σήμερα αφορά κυρίως θέσεις στην εστίαση, αλλά όπως τόνισε «το μέλλον είναι στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία. Δεν θέλουμε βέβαια μόνο προγραμματιστές υψηλής εξειδίκευσης, αλλά και πιο χαμηλής εξειδίκευσης».

Σχολιάζοντας το αίτημα για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι δεν είναι μια διαδικασία που αφορά σε διάστημα δύο -τριών χρόνων και ανέφερε ότι μπορεί κάποιοι να μην βλέπουν τις αλλαγές, αλλά αυτές είναι ορατές ήδη στην ελληνική οικονομία.

Σημείωσε πάντως ότι πρέπει να γίνουν ακόμα σημαντικά βήματα για να αυξηθούν περαιτέρω οι εξαγωγές και οι επενδύσεις στην παραγωγή.

Τόνισε ότι οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσουν, «όπως έκαναν οι μεγάλες του σήμερα που κάποτε ήταν μικρές» και τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών και συγχωνεύσεων.

Μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο των κοινωνικών εταίρων, λέγοντας ότι «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι καταθέτουν ολοένα και καλύτερες προτάσεις σε διάφορα ζητήματα».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Άνοδο πληθωρισμού τους επόμενους μήνες βλέπει η Λαγκάρντ: Πρόωρο να κηρύξουμε τη νίκη εναντίον του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: