Θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 βάζει πάλι ο Τσακλόγλου: «Δεν θα γίνει αναπροσαρμογή την επόμενη τριετία» δήλωσε»




Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αναπροσαρμογή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησηςτην επόμενη τριετία έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Όπως σημείωσε, ο νόμος που καθορίζει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι του 2010, σύμφωνα με τον οποίο τα όρια ηλικίας συνδέονται με το προσδόκιμο ζωής και αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται ανά τριετία.

«Προφανώς, το τι θα γίνει το 2027 κανένας δεν μπορεί να το γνωρίζει από τώρα» ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου.

Για το επίδομα προσωπικής διαφοράς, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι αυτό αφορά 750.000 συνταξιούχους και υπογράμμισε ότι θα δοθεί τον επόμενο μήνα, πιθανότατα στις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Επίσης, όπως τόνισε, εντός του Δεκεμβρίου 2023, θα καταβληθεί και το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Όλα αυτά η κυβέρνηση μπορεί να τα δίνει ως εφάπαξ πληρωμές, διότι η οικονομία πάει καλά και έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέφουμε στους πολίτες και, ιδιαίτερα, στους πλέον ευάλωτους, μέρος του υπερ-πλεονάσματος του προϋπολογισμού, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς μας στόχους» σχολίασε ο κ. Τσακλόγλου.

Ερωτηθείς για την αύξηση των συντάξεων το 2024, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε ότι, με την μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων, η αύξηση των συντάξεων υπολογίζεται κοντά στο 3%, αλλά κάθε φορά που βγαίνουν τα οριστικά στοιχεία θα γίνεται και η αναπροσαρμογή σε σχέση με την αύξηση της προηγούμενης χρονιάς.

Σχετικά με το επίδομα μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ο κ. Τσακλόγλου υπενθύμισε ότι, μέχρι το 2019, «είχαμε επιδόματα μητρότητας στον δημόσιο τομέα και στις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα, αλλά με μικρότερη διάρκεια σε σύγκριση με τον δημόσιο τομέα.

Την προηγούμενη τετραετία, εξισώσαμε το χρονικό όριο για τις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα με αυτό του δημοσίου.

Αυτές που δεν είχαν καλυφθεί, μέχρι τώρα, ήταν οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες. Με το νέο νομοσχέδιο, θα λαμβάνουν και αυτές επίδομα μητρότητας για εννεά μήνες στο ύψος του κατώτατου μισθού (780 ευρώ τον μήνα)».

«Πέραν της εισοδηματικής ενίσχυσης, το μέτρο είναι θετικό για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, αλλά και από δημογραφικής άποψης» σχολίασε ο υφυπουργός Εργασίας.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Χρυσός» το ελαιόλαδο και στην Ισπανία: Βάζουν αντικλεπτικά και κλειδώνουν τα μπουκάλια στα σούπερ μάρκετ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: