Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά η Αυστρία




Τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση ζήτησε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, υπογραμμίζοντας ότι η καλή θέληση της χώρας του έχει μόνον προσωρινό χαρακτήρα και ότι πρέπει να υιοθετηθεί χωρίς καθυστέρηση μια κοινή πολιτική.

Η Αυστρία δέχθηκε να διευκολύνει την υποδοχή και τη διέλευση από το έδαφός της χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων που επιθυμούν να μεταβούν στη Γερμανία από την Ουγγαρία, μισθώνοντας ειδικά τρένα γι’ αυτό τον σκοπό.

«Ένα μέτρο αυτού του είδους δεν αποτελεί παρά προσωρινή λύση που αποδεικνύει την καλή θέληση της Βιέννης», είπε ο Φάιμαν.

Η Αυστρία προτείνει κυρίως, εκτός από την εφαρμογή ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων, οι χώρες μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν κοινούς κανόνες όσον αφορά την χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα.

Η Βιέννη τάσσεται επίσης υπέρ της δημιουργίας στα σύνορα της ΕΕ κέντρων υποδοχής και διαχωρισμού των προσφύγων και των μεταναστών, μια λύση που υποστηρίζουν και κάποιες άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, αλλά δεν δείχνει να έχει την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΠΕ (ΣΜ), Γαλλ.Πρακτ., Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: