Χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες θα δεχτεί, κατά προτίμηση, η Κύπρος




Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταθέσει αίτημα στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, προκειμένου να φιλοξενήσει στο έδαφός της ως επί το πλείστον χριστιανούς ορθόδοξους πρόσφυγες, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, η Κύπρος θα βοηθήσει στον βαθμό που μπορεί για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προσφύγων. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για την ποσόστωση, η Κύπρος έχει, ήδη, δηλώσει ότι μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μέχρι 300 πρόσφυγες.

Μέσα από την υλοποίηση αυτής της πρότασης θα είναι ευκολότερη η προσαρμογή των προσφύγων και το κράτος θα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

«Η Κύπρος, λόγω του μεγέθους της, της κατοχής και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων», εξήγησε.

Αναφορικά με τους 115 Σύρους πρόσφυγες που διασώθηκαν, ανοικτά της Λάρνακας, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και επιθυμούν να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. «Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί, είναι πως πρέπει να τους δέχεται και η χώρα αποδέκτης, και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (ανταπόκριση Α. Βικέτου)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: