Οι ακροδεξιοί, οι ναζί της Χ.Α. και οι οπαδοί της “όποιας διευθέτησης”… Ας βάλουν τα πιστόλια στις θήκες…




Τα έκτροπα που δημιούργησαν οι ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ και οι ναζί της Χρυσής Αυγής στα μνημόσυνα του Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ, στο Παραλίμνι της Κύπρου, έδωσαν την ευκαιρία στους οπαδούς της «όποιας διευθέτησης» να τους συνδέσουν με όσους επιθυμούμε καθαρή λύση, χωρίς τουρκικές εγγυήσεις και χωρίς την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων.

Τι σχέση μπορούμε να έχουμε εμείς, ειδικά με τους ναζί της ΧΑ, όταν πιστεύουμε με πάθος στις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας και όταν απαιτούμε να γίνουν σεβαστές οι δημοκρατικές διαδικασίες και μετά τη λύση του Κυπριακού. Διότι, ως γνωστόν, η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία αυτή καθ’ αυτή, καταργεί τη Δημοκρατία και προωθεί τον ρατσισμό.

Με τη δική τους λογική, αυτοί που μας συνδέουν με τα αποβράσματα της ελληνικής κοινωνίας, είναι «δούλοι» του κάθε Ακιντζί, που παρουσιάζει ανά πενταετία ο ηγεμόνας της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Ετσι θα πορευθεί η Κύπρος μέχρι το νέο δημοψήφισμα; Με έωλες αλληλοκατηγορίες και διάσπαση του εθνικού μετώπου; Ελπίζω όχι. Ας βάλουν στις θήκες τα πιστόλια οι οπαδοί της «όποιας λύσης» και ας πορευθούν μόνο με βάση το συμφέρον της Κύπρου και του λαού της, και να σταματήσουν να παρουσιάζουν ως θύματα της κατοχής μόνο τους Τουρκοκύπριους.

Αυτοί καλά την έχουν, που λέμε και στο νησί… Τα παίρνουν και από την κατοχική δύναμη, εκμεταλλεύονται και τα αγαθά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που στοχεύουν να καταργήσουν… Ας κοιτάξουμε λίγο και τη δική μας πατρίδα. Η λύση του Κυπριακού είναι βεβαίως ΑΝΑΓΚΗ, αλλά ας δούμε και τη «μεγάλη εικόνα» της περιοχής.

Οι τζιχαντιστές, που ελέγχονται από τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι ένας νέος παράγοντας για τη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο. Η λύση του Κυπριακού ΠΡΕΠΕΙ να τελειώνει για πάντα την όποια παρουσία της Τουρκίας. Διαφορετικά θα πρόκειται για λάθος που δεν θα μπορούμε να το διορθώσουμε μετά την υπογραφή…

Μιχάλης Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: