Γιά την Ουκρανία και την τρομοκρατία συζήτησαν ο Κέρι και ο Κοτζιάς




Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ελληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά στις 30 Ιανουαρίου, αναφέρει ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός υπουργός συνεχάρη τον κ. Κοτζιά για την ανάληψη των καθηκόντων του και υπογράμμισε το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κέρι και ο κ. Κοτζιάς συζήτησαν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και την καταπόλεμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζών Κέρι, όπως δήλωσε ο ίδιος σε αποκλειστική του συνέντευξη στη διαδυκτιακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η συνομιλία των δύο υπουργών έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τόνισε ο κ. Κοτζιάς και συζητήθηκαν όλα τα διμερή και διεθνή ζητήματα ενω συμφώνησαν να συντηθούν το συντομότερο.

Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά θα μεταδοθεί σήμερα Κυριακή από την διαδικτυακή τηλεόραση, WEB TV, του ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής:

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, John Kerry επικοινώνησε τηλεφωνικά, σήμερα Σάββατο 31 Ιανουαρίου, με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ STATE DEPARTMENT

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: