Ιπτάμενο σκάφος εντοπίσθηκε σήμερα επάνω από τον βελγικό πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την επομένη της επαναλειτουγίας ενός από τους αντιδραστήρες του σταθμού που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας επί τέσσερις μήνες έπειτα από μυστηριώδες σαμποτάζ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η εμφάνιση αυτού του μη επανδρωμένου σκάφους, για το οποίο οι βελγικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο, θυμίζει τη σειρά πτήσεων παρόμοιων σκαφών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο επάνω από γαλλικούς πυρηνικούς σταθμούς.

“Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι η εισαγγελία της ανατολικής Φλάνδρας ερευνά την πτήση ενός μη επανδρωμένου ιπτάμενου σκάφους επάνω από τον πυρηνικό σταθμό του Ντοέλ”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ο όμιλος Electrabel, διαχειριστής του σταθμού, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ιπτάμενο σκάφος είχε πετάξει επάνω από τον σταθμό.

Ο αντιδραστήρας Doel 4 ετέθη εκτός λειτουργίας στις 5 Αυγούστου έπειτα από τη διαρροή λαδιού που προκλήθηκε, σύμφωνα με την Electrabel, από σαμποτάζ. Σε διάστημα μισής ώρας, 65.000 λίτρα λαδιού διέρρευσαν, ενώ η τουρμπίνα υπέστη σοβαρή βλάβη.

Η ομοσπονδιοκαή εισαγγελία, που επιλαμβάνεται υποθέσεων τρομοκρατίας και πυρηνικής ασφάλειας δεν έδωσε κανένα στοιχείο για την εξέλιξη της έρευνας και δεν επιβεβαίωσε, ούτε απέκλεισε, ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Photo via: www.ethnos.gr

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal