«Οχυρώνεται» η Σουηδία ενόψει Eurovision: Διαδηλώσεις και απειλές για επιθέσεις πολλαπλασιάζουν τα μέτρα ασφαλείας στον διαγωνισμό

Police patrol the Eurovision Village, a fan zone that will host music perferomances and live broadcasts of the Eurovision Song Contest, that opened at Folkets park in Malmo, Sweden, 04 May 2024. EPA/JOHAN NILSSON SWEDEN OUT




Αυξάνεται μέρα με την ημέρα η αστυνομική παρουσία στο Μάλμε, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, η οποία θα φιλοξενήσει φέτος τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision.

Μεγάλες διαδηλώσεις έχουν προαναγγελθεί να συνοδεύσουν τον διαγωνισμό, ο οποίος χωρίζεται σε τρεις φάσεις, τους δύο ημιτελικούς, την προσεχή Τρίτη και Πέμπτη, αντίστοιχα, και τον μεγάλο τελικό, το επόμενο Σάββατο.

Η οργάνωση “Παλαιστινιακή Ομάδα” στο Μάλμε έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να διοργανώσει διαδηλώσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Τόσο η αστυνομία όσο και οι διοργανωτές δηλώνουν προετοιμασμένοι, ελπίζοντας για μια «χαρούμενη» διοργάνωση.

Περίπου 100.000 επισκέπτες εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην νοτιοδυτική πόλη της Σουηδίας για να παρακολουθήσουν από κοντά τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC.

Περίπου 200 εκατομμύρια θεατές αναμένται να παρακαλουθήσουν από τις οθόνες τους το τετράωρο φαντασμαγορικό θέαμα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν επεκταθεί κατά μήκος της Σουηδίας, με ενισχύσεις από τις γειτονικές Δανία και Νορβηγία. Μια εσωτερική έκθεση της αστυνομίας, που τονίστηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SVT της Σουηδίας, περιέγραψε τη Σουηδία ως «στόχο προτεραιότητας» για βίαιες τζιχαντιστικές ομάδες.

Η αξιολόγηση απειλών 23 σελίδων για τη Eurovision ανέφερε επίσης αναταραχές, επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και διακοπή της μετάδοσης ως άλλους πιθανούς κινδύνους.

Αντίο «Μαντάμ Σουσού»: Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η σπουδαία ηθοποιός Αννα Παναγιωτοπούλου [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: