Λευκός Οίκος: Το Ιράν έχει ξεκινήσει αεροπορική επίθεση κατά του Ισραήλ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε σύσκεψη με το Συμβούλιο Ασφάλειας για πιθανή απάντηση

epa11277332 US President Joe Biden walks to the Oval Office from his motorcade at the White House in Washington, DC, USA, 13 April 2024. President Biden has returned to Washington a day early to consult with his national security team after both Iran and Israel announced that Iran had launched drones and rockets towards Israel. EPA, SHAWN THEW




Σε έκτακτη ενημέρωση, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φτάνει από στιγμή σε στιγμή στο Λευκό Οίκο για τη σύσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η εκπρόσωπος ανακοίνωσε τα παρακάτω;

Το Ιράν έχει ξεκινήσει αεροπορική επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του και θα συναντηθεί μαζί τους σήμερα το απόγευμα στον Λευκό Οίκο.

Η ομάδα του βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους. Αυτή η επίθεση είναι πιθανό να εκτυλιχθεί σε αρκετές ώρες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν σαφής: η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι σιδερένια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του ενάντια σε αυτές τις απειλές από το Ιράν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τους αρχηγούς του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για να συζητήσουν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα λεκτωκτων καταστάσεων του Λευκού Οίκου. Θα λάβουν μέρος οι:

Υπουργός Άμυνας Lloyd Austin, υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, Ο επιεκφαλής του Μικτού Επιτελείου Στρατηγός Charles Q. Brown, ο Διευθυντής της CIA Bill Burns, η Διευθύντρια Avril Haines, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan, ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jon Finer, η Σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας Liz Sherwood-Randall , ο Σύμβουλος του Προέδρου Steve Ricchetti και ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Brett McGurk θα παραστούν αυτοπροσώπως.

Η Αντιπρόεδρος Χάρις και ο Επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Τζεφ Ζίεντς θα παραστούν μέσω ασφαλούς βίντεο.

Νύχτα – εφιάλτης στη Μέση Ανατολή: Δεκάδες drones και πυραύλους εκτόξευσε το Ιράν* Αναμένεται να πλήξουν το Ισραήλ στις 2 τα ξημερώματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: