Κύπελλο Πορτογαλίας: Στον τελικό τα λιοντάρια της Λισαβόνας μετά από αγώνα-θρίλερ, η Σπόρτινγκ έφυγε «αλώβητη» (2-2) από το Da Luz [δείτε τα γκολ]

Benfica player Antonio Silva in action against Sporting player Viktor Gyokeres (C) during the Portuguese the Portugal Soccer Cup second leg semi-final match between Benfica and Sporting held at Luz Stadium, in Lisbon, Portugal, 02 April 2024. EPA, JOSE SENA GOULAO




Στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας για 30ή φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2019, προκρίθηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, καθώς έφυγε «αλώβητη» από το «Da Luz» με το ισόπαλο 2-2 απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλό της Μπενφίκα και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα, προκρίθηκε στο καταληκτικό παιχνίδι της 26ης Μαΐου.

Εκεί η ομάδα του Ρουμπέν Αμορίμ θα διεκδικήσει το 18ο τρόπαιό της και θα βρει απεναντί της είτε την Πόρτο, είτε τη Βιτόρια Γκιμαράες, οι οποίες αναμετρώνται το βράδυ της Τετάρτης (3/4) στον πρώτο ημιτελικό, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την 17η Απριλίου στο «Estadio do Dragao».




Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας -που προπορεύονται και στη βαθμολογία της Primeira Liga κι έχουν ορθάνοικτο μπροστά τους τον στόχο του νταμπλ στην Πορτογαλία- προηγήθηκαν στο 47′ με το γκολ του Χιούλμαντ.

Ο Οταμέντι στο 53′ έφερε το ματς στα ίσα, για να ακολουθήσει άλλο ένα γκολ του Παουλίνιο δύο λεπτά αργότερα (55′), που έδωσε ξανά προβάδισμα στην Σπόρτινγκ.

Η Μπενφίκα ισοφάρισε στο 64′ με τον Ράφα Σίλβα, όμως παρά την πίεση που άσκησε στο τελευταίο μέρος του αγώνα προς την άμυνα της Σπόρτινγκ, δεν μπόρεσε να βρει τρίτο γκολ για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση κι έτσι έμεινε εκτός τελικού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πορτογαλίας, έχουν εως εξής (σε παρένθεση το σκορ του α’ αγώνα):

  • Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-2 (1-2)
  • Βιτόρια Γκιμαράες-Πόρτο 03/04 17/04

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λισαβόνα, Πορτογαλία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: