Χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού: Υποδοχή ηρώων για τους θριαμβευτές της Κωνσταντινούπολης, πάρτι από το Πασαλιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο [video]

Players of Olympiacos celebrate after penalty kicks following the UEFA Europa Conference League Quarterfinals, 2nd leg soccer match between Fenerbahce and Olympiacos Piraeus in Istanbul, Turkey, 18 April 2024. EPA/ERDEM SAHIN




Ο Ολυμπιακός έγραψε Ιστορία και βρίσκεται στα ημιτελικά του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την επική πρόκριση στα πέναλτι επί της Φενερμπαχτσέ επέστρεψε στην Αθήνα και η υποδοχή που επεφύλαξαν οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι ήταν ανάλογη της πρόκρισης.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, αφού έστησαν πρώτα πάρτι στο Πασαλιμάνι, στη συνέχεια το γλέντι μεταφέρθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκεί με το που εμφανίστηκε η αποστολή έγινε το αεροδρόμιο… Καραϊσκάκης.

Καπνογόνα, συνθήματα και εκδήλωση αγάπης ήταν τα όσα αντίκριζε κανείς στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αλλωστε η πρόκριση στα ημιτελικά είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, με τα όνειρα να… συνεχίζονται!





Μετά τον «άθλο» του στην Πόλη επί της Φενερμπαχτσέ και την ιστορική πρόκρισή του στους «4» του Europa Conference League, ο Ολυμπιακός έγραψε το όνομά του δίπλα σε αυτά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα που περνάει σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.




Απέναντι στην Άστον Βίλα 

Πλέον ο δρόμος για τον τελικό του Europa Conference League στην «OPAP Arena» θα ανοίξει αν οι Πειραιώτες κάμψουν την αντίσταση της Άστον Βίλα στους «4» της διοργάνωσης. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ την Μεγάλη Πέμπτη (2 Μαΐου) και ο δεύτερος στο «Γ. Καραϊσκάκης» μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 του μήνα.

Ο Παναθηναϊκός υπήρξε φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ μετράει και δύο παρουσίες σε ημιτελικά. Η ΑΕΚ έχει δει μία φορά το ευρωπαϊκό ταξίδι της να ολοκληρώνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1970-71 το «τριφύλλι» είχε αποκλείσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στον τελικό ηττήθηκε από τον Άγιαξ. Την αγωνιστική περίοδο 1984-85 αποκλείστηκε στην τετράδα του Πρωταθλητριών από την Λίβερπουλ, ενώ το 1995-96 ο Άγιαξ έδωσε τέλος στα όνειρα του στα ημιτελικά του Champions League.

Η Ένωση είχε φτάσει τη σεζόν 1976-77 στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, όπου αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.




Μεντιλίμπαρ: «Θέλουμε τον τελικό» 

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μετά την πρόκριση των Πειραιωτών σε ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.

Ο Ισπανός προπονητής παραδέχθηκε ότι η ομάδα του… υπέφερε απόψε απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, αλλά η «ανταμοιβή ήρθε στο τέλος» και πλέον μπορεί να ονειρεύεται ακόμα και τον τελικό του Europa Conference League. Αναλυτικά:

Για την πρόκριση: «Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κάναμε, δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Υποφέραμε. Ειδικά μετά την ισοφάριση στο 12′. Αντέξαμε όμως και η ανταμοιβή μας ήρθε στο τέλος. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς.

Πραγματικά κυνηγήσαμε τη νίκη, προσπαθήσαμε πολύ. Μετά το γρήγορο γκολ της Φενέρ η συνέχεια δεν θα ήταν εύκολη για μας, μας πίεσαν.

Δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες μας εμείς όπως και λίγο πριν το τέλος με την κεφαλιά, ευτυχώς τα καταφέραμε στο πέναλτι. Έπρεπε να αντέξουμε και το κάναμε. Τώρα έχουμε δύσκολη συνέχεια με την Άστον Βίλα. Να ξεκουραστούμε όμως πρώτα και μετά να ασχοληθούμε με το ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Για την απόφασή του να κάνει βασικό τον Τζολάκη: «Αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζω να αλλάζω τους τερματοφύλακας κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως έχω πάρει αυτή την απόφαση και άλλες φορές στην καριέρα μου.

Όταν ένας γκολκίπερ πηγαίνει καλά, τον αντιμετωπίζεις και αυτόν σαν οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Ο Τζολάκης τα πάει πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχίσει να προσφέρει. Προπονείται και δουλεύει και αυτός και ο Πασχαλάκης πολύ καλά».

Για τον στόχο του τελικού: «Μια που έχουμε φτάσει ως εδώ, φυσικά και θέλουμε τον τελικό. Με όλο τον σεβασμό στην Άστον Βίλα, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, όμως εμείς πάμε να τα δώσουμε όλα με όλες μας τις δυνάμεις και ελπίζουμε να πάμε στον τελικό».




 Μαρινάκης: «Αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα»

Σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στους «4» του Europa Conference League.

«Ακόμη μία μεγάλη βραδιά, σπάσαμε ρεκόρ μέσα στην Πόλη. Μας αρέσει ο ανήφορος, ειδικά εδώ μέσα σε αυτό το γήπεδο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο, δείξαμε όλοι μαζί ενωμένοι τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, του νικητή του Ολυμπιακού. Όπως είπα και στα αποδυτήρια, είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμη ψηλότερα. Περιμένουμε να ζήσουμε ακόμη μεγαλύτερες στιγμές. Ήταν ωραία βραδιά και θα συνοδεύει και τις γενιές που έρχονται», είπε αρχικά.

Για το αν έχουν εκπληρωθεί κάποια όνειρα είπε: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, ήδη έχουν εκπληρωθεί ορισμένα όνειρα που στο παρελθόν θα φάνταζαν πως ήταν κάτι δύσκολοι. Είδατε πώς ξεκινήσαμε, έγιναν διορθωτικές αλλαγές, όλοι μαζί ενωμένοι και βλέπεται τα αποτελέσματα. Μεγάλη βραδιά εδώ μέσα, έχει μεγάλη σημασία αυτό που σας λέω».

Για το αν σκέφτεται τον τελικό στην Αθήνα απάντησε: «Αυτό που σκέφτομαι είναι να νικήσουμε τα επόμενα παιχνίδι και να προχωρήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Σχετικά με τον προπονητή Μεντιλίμπαρ είπε: «Το είπα και στα αποδυτήρια, αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι του αρέσουν τα δύσκολα, είδατε πώς ξεκίνησε η ομάδα, φουλ επίθεση, ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε, όχι για να κρατήσουμε ισοπαλία.

«Του αρέσει ο ανήφορος, συμφώνησα με τον κ. Μεντιλίμπαρ να ανανεώσει το βράδυ που χάσαμε 4-1 στο Καραϊσκάκη, δεν είμαστε για τα πανηγύρια, αλλά για τα δύσκολα» είπε ο κ. Μαρινάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στους «4» του Conference League o Ολυμπιακός μετά από τη θρυλική πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη: Θριάμβευσε στα πέναλτι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: