Ιλιγγιώδης στροφή προς την Δύση για την Αργεντινή του Μιλέι: Ζήτησε από το ΝΑΤΟ να γίνει «παγκόσμιος εταίρος» της Συμμαχίας

FILE PHOTO: Argentina’s President Javier Milei participates in an event commemorating the 42nd anniversary of the Falklands war, in the Plaza San Martin in Buenos Aires, Argentina, 02 April 2024. The country remembers the 1982 confrontation between Argentina and Britain that lasted 74 days and caused 649 deaths on the Argentine side, 255 on the British and three island civilians. EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI




Η Αργεντινή ζήτησε από το ΝΑΤΟ να γίνει ένας από τους «παγκόσμιους εταίρους» της συμμαχίας για την ασφάλεια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Λουίς Πέτρι, καθώς η κυβέρνηση του Χαβιέρ Μιλέι, επιδιώκει στενότερους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Η Αργεντινή ανακοίνωσε σήμερα την αγορά 24 αμερικανικών μαχητικών F-16 από την Δανία, μια συμφωνία που υποστηρίχθηκε από την Ουάσιγκτον.

Ο Πέτρι συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γραμματέα του ΝΑΤΟ στρατηγό Μιρτσέα Γκεοάνα στον οποίο παρέδωσε επιστολή εκφράζοντας το ενδιαφέρον της Αργεντινής να γίνει ένας εταίρος, έγραψε ο υπουργός στην πλατφόρμα μηνυμάτων Χ.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, οι παγκόσμιοι εταίροι συνεργάζονται με τα μέλη της συμμαχίας, για παράδειγμα μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και συμμετέχοντας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτή τη στιγμή στους παγκόσμιους εταίρους του ΝΑΤΟ συμπεριλαμβάνονται η Αυστραλία, η Κολομβία, το Ιράκ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Μογγολία, η Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν.

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Argentina

 

Ανεβάζει τους τόνους η Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα: Ρητορική γκρίζων ζωνών για «μονομερή ενέργεια» της Ελλάδας * Δεν υποχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, απαντά η Αθήνα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: