Η πραγματική «Μάρθα» της σειράς – φαινόμενο του Netflix «Μικρό ταρανδάκι» έδωσε συνέντευξη και απειλεί με μηνύσεις: Τι παραδέχεται, τι αρνείται, τι μετανιώνει [videos]

Σκηνή από τη σειρά του Netflix Πηγή photo: Screenshot via Netflix




Αυτή τη συνέντευξη την περίμεναν με ανυπομονησία οι φαν της αυτοβιογραφικής, όπως παρουσιάστηκε, σειράς του Netflix «Μικρό ταρανδάκι» (Baby Reindeer) του Ρίτσαρντ Γκαντ, η οποία έχει «σπάσει ταμεία» το τελευταίο διάστημα.

Η επιτυχημένη σειρά, με πρωταγωνιστή και δημιουργό τον κωμικό Ρίτσαρντ Γκαντ, αφορά μια γυναίκα, την οποία αποκαλεί «Μάρθα» και η οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, τον παρακολουθούσε επί χρόνια στην πραγματική ζωή τους, όταν ήταν 20 ετών. Η γυναίκα παρουσιάζεται ως εμμονική, κατά συρροή στόκερ, αφού και στο παρελθόν, σύμφωνα με τη σειρά, είχε καταδικαστεί για ανάλογο αδίκημα. Καθώς ξεδιπλώνεται η «σχέση» τους, ξεδιπλώνονται παράλληλα, τραύματα, ανασφάλειες, ασκήσεις συγχώρεσης και θάρρους.

Η αληθινή Μάρθα λοιπόν, κατά κόσμον Φιόνα Χάρβεϊ, έσπασε τη σιωπή της σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, επιχειρώντας  να βάλει «τα πράγματα στη θέση τους» κατά τη συνέντευξη «The Real Martha Uncensored».

Η Φιόνα Χάρβεϊ, πτυχιούχος νομικής, διέψευσε έντονα την εικόνα της σχέσης της με τον Γκαντ, όπως προβάλλεται μέσα από τη σειρά και δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του κωμικού και του Netflix.

Συγκεκριμένα, αρνήθηκε πολλά περιστατικά που παρουσιάζονται στο δράμα του Netflix ότι καταδίωκε τον κωμικό, επιτέθηκε στη φίλη του, τον παρενοχλούσε, έμενε έξω από το σπίτι του και επικοινώνησε με τους γονείς του».

Αρνήθηκε ότι μια σκηνή που απεικονίζει τον Γκαντ να κοιτάζει από το παράθυρό της συνέβη στην πραγματική ζωή. Πρόσθεσε ότι γνώριζε τον κωμικό για δύο ή τρεις μήνες, δεν είχε τον αριθμό τηλεφώνου του και δεν ήταν φίλη του.

Παροτρύνοντας τον κόσμο να δει τη συνέντευξη, η Χάρβεϊ έστειλε ένα μήνυμα σε όσους εξακολουθούν να την αμφισβητούν. Κοιτάζοντας κατευθείαν στην κάμερα, είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας. Νομίζω ότι πρέπει να παρακολουθήσετε αυτή τη συνέντευξη. Δεν μπορώ να σας αλλάξω τη γνώμη σας. Μπορώ απλώς να αντικρούσω αυτά που έχουν ειπωθεί, αλλά πρέπει να αποφασίσετε εσείς».

Απαντώντας στο γιατί αποφάσισε να βγει στη δημοσιότητα, αποκάλυψε ότι δέχεται συνεχείς απειλές. Οπως είπε: «Δεν ήταν ακριβώς επιλογή. Αναγκάστηκα σε αυτή την κατάσταση… μερικές από τις απειλές θανάτου στο διαδίκτυο ήταν πραγματικά τρομερές, άνθρωποι μου τηλεφωνούσαν… Ήταν φρικτό».

Η Χάρβεϊ ισχυρίστηκε ότι η εκπομπή του Netflix ήταν «μυθοπλασία» και μια σειρά «υπερβολής». Αρνήθηκε ότι έστειλε στον Γκαντ 41.000 emails, 350 φωνητικά μηνύματα, 744 tweets, 48 μηνύματα στο Facebook και 106 επιστολές.

«Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια», υποστήριξε. «Δεν νομίζω ότι του έστειλα τίποτα. Μπορεί να ανταλλάξαμε μερικά emails, αυτό ήταν όλο, απλά μηνύματα, με αστεία πειράγματα». Παραδέχτηκε επίσης ότι έστειλε ένα γράμμα μέσω ταχυδρομείου και περίπου 18 μηνύματα στο Χ.

Όταν ο παρουσιαστής επισήμανε ότι θα ήταν πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πηγή των επικοινωνιών μέσω της διεύθυνσης IP, εκείνη πρόσθεσε: «Το καταλαβαίνω αυτό».

Υποστήριξε ότι είναι «έτοιμη» να αναλάβει νομική δράση επειδή «δεν του έγραψα εγώ τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Σχολίασε ότι θα ήθελε να δει από τα Netflix τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η «πραγματική Μάρθα» έστειλε στον Γκαντ χιλιάδες μηνύματα – κάτι που θα αποκαλυπτόταν στο δικαστήριο αν η ίδια έκανε μήνυση.

Η Χάρβεϊ δήλωσε ότι μετάνιωσε που πήγε στο Hawley Arms όπου εργαζόταν ο Γκαντ, όπου σύμφωνα με τη σειρά, οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά.

«Δεν έπρεπε ποτέ να μπω σε εκείνο το μπαρ», είπε.

Οταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε αν έχει πάει ποτέ στη φυλακή ή αν έχει κατηγορηθεί για ποινικό αδίκημα, εκείνη απάντησε «όχι». «Αυτό είναι εντελώς ψευδές… Δεν έχω πάει ποτέ στη φυλακή», ισχυρίστηκε.

Η Φιόνα Χάρβεϊ δήλωσε ότι είχε βγει με διάφορους άνδρες «όλα αυτά τα χρόνια» και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σχέση, πενταετούς διάρκειας.«Και δεν ανησυχώ για τον σημερινό, επειδή είναι δικηγόρος», τόνισε.

Με πληροφορίες από Guardian

Παραλλήρημα για την Έλενα Παπαρίζου στη σκηνή της Eurovision με το My Nummber One: Θα κέρδιζε εύκολα, ακόμη και φέτος

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: