Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε επίθεση στο Ιράν: Οι πυρηνικές και μη στρατιωτικές τοποθεσίες δεν ήταν στους στόχους των Ισραηλινών




Το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγμα μέσα στο Ιράν, δήλωσε στο καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια κίνηση που απειλεί να ωθήσει την περιοχή βαθύτερα σε σύγκρουση.

Στους στόχους δεν περιλαμβάνονται πυρηνικές εγκαταστάσεις δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πριν από το ισραηλινό χτύπημα την Παρασκευή (τοπική ώρα), η προσδοκία των ΗΠΑ ήταν ότι οι Ισραηλινοί δεν θα στόχευαν μη στρατιωτικές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το CNN μετέδωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι η απάντησή του θα ήταν περιορισμένης εμβέλειας. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ενημερώσει ότι το Ισραήλ ζυγίζει ένα στενό και περιορισμένο χτύπημα στο εσωτερικό του Ιράν, επειδή αισθάνονται ότι πρέπει να απαντήσουν με μια κινητική δράση κάποιου είδους, δεδομένης της άνευ προηγουμένου κλίμακας της ιρανικής επίθεσης.

Το εύρος των στόχων «δεν προσδιορίστηκε ποτέ με ακριβείς όρους, αλλά οι πυρηνικές και μη στρατιωτικές τοποθεσίες σαφώς δεν ήταν σε αυτήν την κατηγορία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ προέτρεψαν το Ισραήλ να μην απαντήσει στην ιρανική επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου, την οποία ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου». Οι ΗΠΑ «δεν άναψαν πράσινο φως» σε μια ισραηλινή απάντηση, είπε ο αξιωματούχος.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι σειρήνες που ήχησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο τμήμα της επικράτειας του Ισραήλ οφείλονταν σε λαθεμένο συναγερμό, εν μέσω των ακόμη ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών περί εκρήξεων στο Ιράν οφειλόμενων σε δική του επιχείρηση ανταπόδοσης.

Άνοιξε η “πόρτα της κόλασης”, επιβεβαιώνει η Ουάσιγκτον: Το Ισραήλ κτύπησε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μέσα στο Ιράν στις 3 τα ξημερώματα, εκρήξεις στη Συρία και στο Ιράκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: