Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα: Συνομίλησαν τα δύο τσιράκια του Ταγίπ Ερντογάν, ο κατοχικός ηγέτης με τον πρόεδρο του φιλοτουρκικού Αζερμπαϊτζάν

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο κατεχόμενο παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου. Φωτογραφία από το ψευτοκράτος




Ο τουρκοκυπριακός Τύπος γράφει ότι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και φέρεται να του είπε ότι οι Αζέροι που είναι μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας του Αζερμπαϊτζάν και του ψευδοκράτους θα επισκεφθούν τα κατεχόμενα στο εγγύς μέλλον.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του κ. Τατάρ, ενώ ήταν στην Νέα Υόρκη, για να ευχαριστήσει τον κ. Αλίγιεφ. Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε επίσης ότι κατόπιν πρόσκλησης του Αλίγιεφ θα επισκεφθεί τη Σούσα τον προσεχή Ιούλιο (ΣΣ: για την σύνοδο ηγετών του ΟΤΚ).

Σύμφωνα με τον κατοχικό ηγέτη, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό, με τον Αζέρο Πρόεδρο να υποστηρίζει ότι το πιο σωστό είναι οι Τουρκοκύπριοι να συνεχίσουν την πορεία τους με το δικό τους παράνομο ψευδοκράτος». Πρόσθεσε ότι «το Αζερμπαϊτζάν είναι πάντοτε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων αδερφών του».

Εξάλλου, όπως αναφέρεται, η Προεδρία του Αζερμπαϊτζάν εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την τηλεφωνική συνομιλία του Ιλχάμ Αλίγιεφ με τον Ερσίν Τατάρ, στην οποία αναφέρεται ότι ο κατοχικός ηγέτης κάλεσε τον Αζέρο Πρόεδρο για να τον ευχαριστήσει και πως ο κ. Αλίγιεφ ανέφερε ότι «η ομάδα εργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων θα συνεισφέρει στην εδραίωση των σχέσεων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και (παράνομης) “τδβκ”».

Έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίσημη αναγνώριση του ψευδοκράτους δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ογουζχάν Χασίπογλου, για την ίδρυση της «κοινοβουλευτικής ομάδας εργασίας» Αζερμπαϊτζάν – ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τουρκοκυπριακος Τύπος αναφέρεται στις δηλώσεις του Χασίπογλου, κάνοντας λόγο μια ιστορική απόφαση αυτή της Βουλής του Αζερμπαϊτζάν την περασμένη Παρασκευή, και σημειώνοντας το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει συνάψει πρόσφατα το κόμμα του, το ΚΕΕ, με το κυβερνών κόμμα του Αζερμπαϊτζάν.

«Για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο μιας άλλης χώρας εκτός της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ελήφθη επίσημη απόφαση για την έναρξη συνεργασίας μαζί μας με το επίσημο όνομα της “χώρας” μας και του “κοινοβουλίου” μας. Το ότι βλέπουμε την αναφορά μας σε ένα έθνος – τρία κράτη να ζωντανεύει, το ότι αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς του αγώνα μας να γίνουμε πιο ορατοί στη διεθνή σκηνή, δείχνει ότι μέρα με τη μέρα πλησιάζουμε στον στόχο μας», ανέφερε ο Χασίπογλου.

Η Ντόρα έσπευσε στη Λευκωσία συνοδευόμενη από Έλληνες βουλευτές, με δικαιολογίες για το Κόσοβο: «Όνειδος» για την Ευρώπη η διαιρεμένη Λευκωσία, δήλωσε η Μπακογιάννη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: