Το photoshop που έγινε μπούμερανγκ: Τα δύο σημεία που πρόδωσαν ότι η Κέιτ «πείραξε» την επίμαχη φωτογραφία φουντώνοντας την ανησυχία για την υγεία της

H επίμαχη φωτογραφία via instagram




Η εικόνα μιας χαμογελαστής Κέιτ πλαισιωμένης από τα τρία παιδιά της, υποτίθεται ότι είχε στόχο να σταματήσει την χιονοστιβάδα σεναρίων σχετικά με την υγεία της και το που πραγματικά βρίσκεται.

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε από το Παλάτι τα ξημερώματα της Κυριακής στους επίσημους λογαριασμούς του πριγκιπικού ζευγαριού στα social media για τον εορτασμό της Ημέρας της Μητέρας.

Κατά το σύνηθες, όσον αφορά τις επίσημες «βασιλικές» φωτογραφήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε επίσης ταυτόχρονα σε ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία για περαιτέρω διανομή.

Τελικά αυτό που κατάφερε, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η φωτογραφία ήταν πειραγμένη, ήταν να προκαλέσει νέο κύκλο σεναρίων.

Μετά τη θύελλα, η Κέιτ ζήτησε συγγνώμη , αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μπέρδεμα που η ίδια είπε ότι ακουσίως προκάλεσε.

«Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με το μοντάζ. Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για οποιαδήποτε σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες» έγραψε στην ανάρτησή της.

Πως όμως συνελήφθη ψευδόμενη η Κέιτ;

Την αρχή έκαναν τα social media. Δεδομένης της δημοφιλίας της πριγκίπισσας, κάθε εκατοστό της φωτογραφίας εξετάστηκε σχολαστικά. Οι πιο παρατηρητικοί απόρησαν με την απουσία είτε του γαμήλιου δαχτυλιδιού είτε του δαχτυλιδιού των αρραβώνων της αλλά και με το καταπράσινο φόντο τη φωτογραφίας εν μέσω του παγερού ακόμη -ιδίως στη Βρετανία – Μαρτίου.

Το πράγμα πήρε νέα τροπή όταν το Associated Press ανακάλεσε τη φωτογραφία λέγοντας ότι «η πηγή έχει πειράξει την εικόνα». Ακολούθησαν και άλλα διεθνή πρακτορεία

Μια πρώτη έρευνα της εικόνας από το CNN εντόπισε τουλάχιστον δύο περιοχές που φαίνεται να δείχνουν στοιχεία photoshop.

Η μία έχει να κάνει με την μανσέτα στο μανίκι της πριγκίπισσας Σάρλοτ.

Η δεύτερη με το φερμουάρ στην αριστερή πλευρά του σακακιού της ίδια της Κέιτ που δεν φαίνεται φυσικώς ευθυγραμμισμένο.

Ποια ήταν η αντίδραση των βρετανικών εφημερίδων; Παρουσίασαν μεν το στιγμιότυπο της οικογένειας στα πρωτοσέλιδά τους τη Δευτέρα, αλλά τόνισαν και την απόσυρση της φωτογραφίας από τα διεθνή πρακτορεία.

Ενδεικτικός ο τίτλος της Daily Mail: «Αυτό το χαρούμενο στιγμιότυπο για την Ημέρα της Μητέρας προοριζόταν ως η διαβεβαίωση που όλοι χρειαζόμασταν όλοι. Αλλά πέτυχε;»

Η Κέιτ είναι γνωστό ότι είναι δεινός φωτογράφος και έχει απαθανατίσει πολλές οικογενειακές στιγμές της ιδίας και των παιδιών της

 

 

Και δεδομένου ότι αναρρώνει στο Adelaide Cottage του Windsor τουλάχιστον το Πάσχα είναι πολύ φυσικό ο Ουίλιαμ να σήκωσε ο ίδιος τη φωτογραφική μηχανή αντί να ανοίξει το σπίτι του σε έναν επαγγελματία φωτογράφο.

Όμως η φωτογραφία διανεμήθηκε για δημοσιογραφικούς σκοπούς σκοπούς και τα διεθνή ΜΜΕ αναμένουν τέτοιες εικόνες να είναι ακριβείς.

Φωτορεπόρτερ και συντάκτες συνήθως προσαρμόζουν την έκθεση ή την ισορροπία χρωμάτων μιας φωτογραφίας προκειμένου να αντικατοπτρίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη σκηνή. Οι περισσότεροι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του CNN, θεωρούν όμως απαράδεκτη μια μετακίνηση, αλλαγή ή «χειραγώγηση» των pixel , των δομικών δηλαδή στοιχείων μιας εικόνας.

Καθώς κάτι τέτοιο αλλάζει την πραγματικότητα της κατάστασης που υποτίθεται ότι προορίζεται να τεκμηριώσει η εικόνα.

Στο παρελθόν, ερασιτεχνικές φωτογραφίες της οικογένειας έτυχαν μεγάλης αποδοχής όταν δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε επίσης σε οργανισμούς μέσων ενημέρωσης ως επίσημη απεικόνιση.

Υποπίπτοντας έτσι στην αδυσώπητη βάσανο των σοβαρών ΜΜΕ του πλανήτη

Με πληροφορίες από CNN

Νέα εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά το ατυχές photoshop: Στο πλευρό του Γουίλιαμ, καθ’ οδόν για «ιδιωτικό ραντεβού»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: