“Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ με προτάσεις και πολιτικό πλαίσιο” δηλώνει ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει πέρα από τους εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πέρα από τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και για τις πολιτικές που η Ευρώπη πρέπει να εφαρμόσει.

Για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στον ανταγωνισμό που έχει με τρίτες χώρες, αλλά και τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, των συνεχόμενων κρίσεων με τις αρνητικές επιπτώσεις για όλους πολίτες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα». Αυτό επισήμανε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος βρέθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο των περιοδειών στελεχών του κόμματος ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε για το ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, έτοιμο να αντιπαρατεθεί με προτάσεις και πολιτικό πλαίσιο, ιδεολογικό, τη Νέα Δημοκρατία, καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν το κόμμα το οποίο διατηρεί την ιδεολογική του αφετηρία, με τις δημοκρατικές διαδικασίες και ανοιχτές όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όλες τις διαδικασίες. «Έτοιμο το ΠΑΣΟΚ, να δώσει τον αγώνα αυτό, που είναι μία ιστορική συγκυρία για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας, διότι το ελληνικό πολιτικό σκηνικό πρέπει να αποφασίσει αν θα έχουμε ισχυρή τεκμηριωμένη και με ορθό λόγο και πολιτικό πλαίσιο αντιπολίτευση».

Ο γραμματέας έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη προς όλους, με επίκεντρο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, «οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό, αποκλείστηκαν από το ταμείο ανάκαμψης, ενώ ευνοήθηκαν οι λίγοι και οι ισχυροί». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν κάνει τίποτα για την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία ορισμένων εις βάρος του ελληνικού λαού και έναν πρωθυπουργό που πρέπει «να επιβάλει μέτρα, ελέγχους, πρόστιμα στην αγορά, για να σταματήσει αυτή η κερδοσκοπία εις βάρος του λαού… Υπάρχουν τεράστιες αυξήσεις στα βασικά είδη κατανάλωσης, 30% αύξηση στα τρόφιμα, όπως επίσης στους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, καυσίμων, ενοικίων, κόστους στέγασης. Αυξήσεις από τις υψηλότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό πέρα από τα αστικά κέντρα, την περιφέρεια της χώρας». Αναφέρθηκε στα προβλήματα της Υγείας, λέγοντας πως οι πολίτες στρέφονται στην ιδιωτική υγεία «διότι είναι προφανές ότι υπάρχουν ελλείψεις και κατάρρευση σε πολλές περιοχές του ΕΣΥ […] Για μας κοινωνικό κράτος, υγεία, παιδεία, επιμένουμε με κάθε τρόπο ότι πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις απάντησε πως «παίρνουμε τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν μεγάλη κυβερνητική φθορά, τη μεγάλη αντίδραση του κόσμου απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, στην αδυναμία της να διαχειριστεί την ακρίβεια τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είναι αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι, υπάρχει κερδοσκοπία εις βάρος στην ελληνικού λαού και με μία επιδοματική πολιτική δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το κόστος ζωής». Σχολίασε παράλληλα πως υπάρχει στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση «το αίσθημα της αλαζονείας, το αίσθημα ότι κανένας δεν πρέπει να αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική, το αίσθημα ότι όποιος κάνει αντιπολίτευση τίθεται εναντίον της χώρας». Μιλώντας για την υπόθεση των Τεμπών ανέφερε πως «υπάρχει η αίσθηση όχι μόνο στα πολιτικά κόμματα αλλά και στην κοινωνία, ότι υπάρχει τεράστια προσπάθεια για την κάλυψη της αλήθειας και να μην οδηγηθούν όσοι έχουν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες ενδεχομένως, στην ελληνική δικαιοσύνη». Συσχέτισε ο κ. Σπυρόπουλος τα Τέμπη με την υπόθεση των υποκλοπών για να κάνει σαφές πως σε όλες αυτές τις υποθέσεις πρέπει να υπάρχει «άπλετο φως όπως το ίδιο και σε μία σειρά γεγονότα, όπως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το οποίο μιλούσε για όλα αυτά».

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα μίλησε για το κόστος παραγωγής που έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ τα τελευταία 4 χρόνια και δεν υπάρχει όπως είπε «κυβερνητική πολιτική που να δίνει η λύσεις σε αυτόν τον τομέα». Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ προτείνει «να μη μείνει εκτός των πολιτικών, η δυνατότητα για ενεργειακές κοινότητες και άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν όχι μόνο τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα αλλά και πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. «Εμείς ζητήσαμε να μπει στο Ταμείο Ανάκαμψης το θέμα των υποδομών ώστε να μπορούν να συνδεθούν οι πολίτες με τη ΔΕΗ και θα υπήρχε έτσι ένα μεγάλο προτέρημα στους πολίτες με φωτοβολταϊκά για παράδειγμα στα σπίτια τους. Η κυβέρνηση δεν το έκανε, το εξαγγέλλει όμως σήμερα που δεν μπορεί όμως να το υλοποιήσει».

Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να αξιολογήσουν το γεγονός ότι «τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχει μία παντελής απουσία κυβερνητικής πολιτικής που έχει να κάνει με την περιφερειακή ανάπτυξη. Το βλέπουμε παντού αυτό. Και οδηγεί στη συνεχώς αυξανόμενη μείωση του πληθυσμού της χώρας, ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου τα χωριά ερημώνουν, οι άνθρωποι δεν μένουν στην επαρχία ακόμα και επιτυχημένες εταιρείες και επιχειρήσεις δεν τις συνεχίζουν τα παιδιά και αντίθετα αναζητούν λύσεις στα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό. Πρέπει να απαντήσουμε με πολιτικές και ταυτόχρονα να υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρειες και δήμους».

Αναφερόμενος στα χθεσινά τραγικά γεγονότα στη Μόσχα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. «Η βία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Ευρώπης ή του κόσμου. Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ στέκεται στο πλευρό και της Ρωσίας που δέχτηκε την επίθεση, αλλά και των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους». Υποστήριξε ο κ. Σπυρόπουλος πως θα πρέπει να σταματήσει η παγκόσμια τρομοκρατία με κάθε τρόπο».

Το ΠΑΣΟΚ, κατέληξε, ζητά από τους πολίτες να το εμπιστευτούν, να υπάρξει ισχυρή αύξηση των ποσοστών του, έτσι ώστε να διαμορφωθεί όπως είπε, μία ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που πλέον θα απαντήσει σε αυτή την κυβερνητική πρόκληση. «Για να μη συνεχιστεί η τοξική αντιπαράθεση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια με τον κ. Κασσελάκη που εκτός από την επιλογή του lifestyle έχει επιλέξει να έχει δίπλα του τον κ. Πολάκη, τον κ. Παππά, με τον τοξικό λόγο, τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και την καταδίκη του κ. Παππά 13 – 0 από το Ειδικό Δικαστήριο, που όλα αυτά είναι όσα θυμίζουν τη διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Τσίπρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρέθυμνο, Ελλάδα

Καταγγελία από ΝΔ: «Ο μηχανισμός των υπογείων της Κουμουνδούρου υποκινεί σε επεισόδια εν όψει των παρελάσεων»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: