Τι σχέση έχουν η Τέιλορ Σουίφτ και η ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον: Μία γενεαλογική μελέτη τις βγάζει μακρινές εξαδέλφες

Photo collage via EPA. Wikimedia Commons




Όπως φαίνεται, η Τέιλορ Σουίφτ δεν είναι η μοναδική «βασανισμένη ποιήτρια» στην οικογένειά της.

Σύμφωνα με τη νέα γενεαλογική μελέτη από την εταιρεία Ancestry, η 34χρονη καλλιτέχνης έχει μακρινή συγγένεια με την Αμερικανίδα ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον, η οποία μπορεί πλέον να θεωρείται μακρινή εξαδέλφη της.

Συγκεκριμένα, Σουίφτ και Ντίκινσον είναι εξαδέλφες έκτου βαθμού με διαφορά τριών γενεών.

Τα ευρήματα της Ancestry, τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα αποκλειστικά από το NBC Today, δείχνουν ότι τόσο η τραγουδίστρια όσο και η ποιήτρια, η οποία γεννήθηκε το 1830 και πέθανε σε ηλικία 55 ετών το 1886, κατάγονται από τον ίδιο Άγγλο μετανάστη του 17ου αιώνα, τον 9ο προπάππου της Τέιλορ Σουίφτ και 6ο προπάππου της Έμιλι Ντίκινσον, ο οποίος ήταν από τους πρώτους αποίκους του Γουίντσορ στο Κονέκτικατ.

Οι πρόγονοι της Τέιλορ Σουίφτ παρέμειναν στο Κονέκτικατ για έξι γενιές ώσπου μετακόμισαν στη βορειοδυτική Πενσυλβάνια, όπου και ενώθηκαν με το γενεαλογικό δέντρο των Σουίφτ.

Ο Σκοτ και η Άντρια Σουίφτ απέκτησαν την πρωτοκόρη τους, Τέιλορ, το 1989 στην Πενσυλβάνια, και στη συνέχεια μετακόμισαν στο Νάσβιλ.

Η είδηση ότι η Τέιλορ Σουίφτ έχει συγγένεια με μια από τις πιο αναγνωρισμένες ποιήτριες της ιστορίας έρχεται σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα στιγμή, καθώς το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο ονομάζεται «The Tortured Poets Department» (Το τμήμα των Βασανισμένων Ποιητών).

Υπάρχει επίσης η υπόθεση ότι στο άλμπουμ της Evernote (2020) είχε αντλήσει έμπνευση από την Έμιλι Ντίκινσον. Όχι μόνο κυκλοφόρησε στην επέτειο γέννησης της ποιήτριας (10 Δεκεμβρίου) αλλά, όπως σχολίασε και ένας χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο τίτλος του θα μπορούσε να είναι μια αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Έμιλι Ντίκινσον είχε ολοκληρώσει ένα ποίημά της, χρησιμοποιώντας τη λέξη «forevermore».

Με πληροφορίες από Guardian

Γιατί η Κάιλι Μινόγκ ήπιε μπύρα μέσα στο μαύρο ψηλοτάκουνο; Η αυστραλιανή συνήθεια που «αηδίασε» πολλούς και έφτασε να γίνει… διπλωματικό επεισόδιο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: