Γιατί η Κάιλι Μινόγκ ήπιε μπύρα μέσα στο μαύρο ψηλοτάκουνο; Η αυστραλιανή συνήθεια που «αηδίασε» πολλούς και έφτασε να γίνει… διπλωματικό επεισόδιο [videos]

Η στιγμή που η Κάιλι Μινόγκ και ο παρουσιαστής πίνουν μέσα από τα ψηλοτάκουνα. Screenshot via YouTube@Sky News Australia/




Η Aυστραλή τραγουδίστρια της ποπ, Κάιλι Μινόγκ παρέλαβε τo περασμένο Σάββατο το βραβείο 2024 BRIT Awards «Global Icon» και εμφανίστηκε στην φαντασμαγορική τελετή, στην O2 Arena του Λονδίνου, εντυωπσιάζοντας όπως πάντα εδώ και δεκαετίες.

Η εμφάνισή της πάνω στη σκηνή ήταν εντυπωσιακή, αλλά αυτό που έγινε viral ήταν κάτι που δεν είχε σχέση ούτε με τα βραβεία ούτε με την μουσική της.

Η Κάιλι την «έπαθε» λόγω μιας γνωστής και λίγο αηδιαστικής αυστραλιανής παράδοσης που λέγεται “shoey”, από τη λέξη  shoe, που σημαίνει παπούτσι.

Θεωρείται σχεδόν “εθνικό χόμπι” και για κάθε Αυστραλό είναι σχεδόν εγκληματικό να αρνηθεί αν του ζητήσουν να πιεί μέσα από ένα παπούτσι…

Αυτό ακριβώς της ζήτησε ο παρουσιαστής των Βραβείων, Ρόμαν Κεμπ καθώς περιφερόταν στα τραπέζια των αστέρων που έδωσαν το παρών στην τελετή.

Το να πίνεις μέσα από ένα παπούτσι για τους Αυστραλιανούς έχει μακρά ιστορία και η Κάιλι Μινόγκ το γνωρίζει και δεν μπορούσε να πει “όχι”

Όμως τί ακριβώς συνέβη;

Η Κάιλι χαλάρωνε στο τραπέζι της  όταν ο παρουσιαστής Ρόμαν Κεμπ κάθισε δίπλα της και τη ρώτησε αν θα έκανε μαζί του ένα shoey – δηλαδή αν θα έπινε από ένα παπούτσι.

Ο παρουσιαστής έβαλε δύο ψηλοτάκουνα παπούτσια στο τραπέζι, έριξε μέσα κάποιο ποτό [μπύρα λένε διάφορες μαρτυρίες] και … «στην υγειά μας»…

 

Ενώ το κοινό επευφημούσε καθώς τόσο η Μινόγκ όσο και ο Κεμπ έπιναν μέσα από τα ψηλοτάκουνα, [για τα οποία ο Κεμπ είπε πως ήταν καθαρά] , οι τηλεθεατές από τα σπίτια τους έδειξαν να εντυπωσιάζονται πολύ λιγότερο.

“Η Kylie Minogue είναι ένας απόλυτος θησαυρός, αλλά αυτό είναι βασανιστικό”, έγραψε στο Twitter θαυμαστής της, μοιράζοντας στιγμιότυπα από τη στιγμή που ο Κεμπ έβαλε την Μινόγκ να κάνει το “shoey”.

Οι περισσότεροι τηλεθεατές είπαν ότι η Μινόγκ φαινόταν να αισθάνεται «άβολα» και είπαν ότι η στιγμή ήταν «εξευτελιστική», ιδιαίτερα δεδομένου ότι η σταρ  ήταν εκεί για να πάρει ένα βραβείο ως αναγνώριση μιας καριέρας που εκτείνεται σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πολιτιστικός συντάκτης του The Guardian Australia, έκανε λόγο για  «διπλωματικό περιστατικό», κατηγορώντας τον Κεμπ για «θρασύτητα».

 

Η επόμενη μέρα και ο “τακτικός” και “καθαρός” πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Την επαύριο σε δηλώσεις άσχετες με το ζήτημα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι προειδοποίησε τον Τύπο να μην περιμένει από εκείνον να πιεί οτιδήποτε από κανένα παπούτσι….

“Είμαι πολύ τακτικός και πολύ καθαρός, είναι κάτι που δεν θα έκανα ποτέ. Νομίζω ότι είναι λίγο περίεργο για μένα“, δήλωσε ο Άλμπανιζ , πριν προσθέσει βιαστικά: “Δεν το κατακρίνω αυτό, σημειωτέον“.

Κι όμως, το’ χουν κάνει κι άλλοι

Shoeys έχουν όμως κάνει κι άλλοι διάσημοι χωρίς ωστόσο να προκληθεί τόσος σάλος

Μόλις πέρυσι ο τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός Χάρι Στάιλς  ήπιε μπύρα από το αθλητικό του παπούτσι – Adidas x Gucci αξίας 1.170 δολαρίων στο Περθ. “Ντρέπομαι για τον εαυτό μου”, είπε μετά αστειευόμενος.

Ο ράπερ τραγουδιστής Post Malone έκανε επτά shoeys κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Μπρισμπέιν, χρησιμοποιώντας αθλητικά παπούτσια και  μια καουμπόικη μπότα.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Lizzo έχωσε  ένα μπουκάλι τεκίλα μέσα στην μπότα της και έπινε απ’ αυτήν σε λάιβ στο Σίδνεϊ.

Αθλητές της F1, παίκτες κρίκετ, ποδοσφαιριστές, ΜΜΑ αθλητές -αλλά και stand up comedians- έχουν πιεί μέσα από τα παπούτσια τους για να γιορτάσουν κάποια νίκη. Ο Τζακ Νίκολσον σχεδόν το έπραξε στη διάρκεια τελετής Όσκαρ, κρατώντας τη γόβα της συμπρωταγωνίστριάς του στην ταινία “Στην Φωλιά του Κούκου” το 1976.

 

Με πληροφορίες από The Independent

 

 

Ο Μπρους Λι εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τη Βοσνία: Άφαντο το άγαλμα του «βασιλιά του κουνγκ φου» από το πάρκο του Μόσταρ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: