Απάτη 1 εκατ. λιρών με τα εισιτήρια της Τέιλορ Σουίφτ για τις συναυλίες στη Βρετανία* «Επείγουσα προειδοποίηση» εξέδωσε τράπεζα ενόψει της ευρωπαϊκής περιοδείας

File Photo US singer-songwriter Taylor Swift performs during the first night of the The Eras Tour in Australia at the Melbourne Cricket Ground in Melbourne, Australia, 16 February 2024. Taylor Swift’s Eras Tour has descended on Melbourne, with the pop megastar expected to perform in front of the biggest crowds of her career so far. EPA/JOEL CARRETT EDITORIAL USE ONLY, NO COMMERCIAL USE, NO PUBLICATION COVERS, AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




«Επείγουσα προειδοποίηση» αναγκάστηκε να εκδώσει η Lloyds Bank μετά από απάτη με θύματα περισσότερους από 600 πελάτες της θαυμαστές της Taylor Swift που ‘έψαχναν απεγνωσμένα να αγοράσουν εισιτήρια για τις sold out συναυλίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καθώς η σούπερ σταρ αναμένεται να φτάσει στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα, η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας είπε ότι τα στοιχεία της υποδηλώνουν ότι οι βρετανοί οπαδοί έχουν χάσει πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες μέχρι στιγμήςαπό τους απατεώνες .

Αν παρουσιαστούν στοιχεία και από άλλες τράπεζες, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τους 3.000.

Σύμφωνα με τη Lloyds το κάθε θύμα κατά μέσον όρο έχασε 332 λίρες, αν και κάποιοι πλήρωσαν πολύ ακριβότερα πλαστά εισιτήρια, φθάνοντας στις 1.000 λίρες.

Από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι ηλικίας 25-34 ετών, τους οποίους οι απατεώνες πλησίασαν μέσω social media.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Η Lloyds ανακοίνωσε ότι διερευνά το θέμα με τα πλαστά εισιτήρια συναυλιών, καθώς το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν τέτοια φαινόμενα και σε εμφανίσεις άλλων δημοφιλών καλλιτεχνών, όπως οι Μπιγιονσέ, Χάρι Στάιλς και Coldplay.

Η συνηθισμένη τακτική που ακολουθούν οι απατεώνες είναι να πείθουν τα θύματά τους να κάνουν μεταφορές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών για την αγορά των εισιτηρίων, που αποδεικνύονται πλαστά. Όταν τα θύματα καταθέτουν τα χρήματα, συνήθως εξαφανίζονται και ο επίδοξος αγοραστής μένει χωρίς εισιτήριο και χωρίς χρήματα, με τις τράπεζες να μην μπορούν να τους προστατεύσουν.

Τέτοιες απάτες γίνονται συνήθως όταν ανακοινωθεί η πώληση εισιτηρίων για κάποια συναυλία δημοφιλούς καλλιτέχνη και λίγο πριν από την εμφάνιση.

«Είναι εύκολο να αφήσουμε τα συναισθήματά μας να μας κατακλύσουν όταν μαθαίνουμε ότι θα εμφανιστεί ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης, αλλά είναι σημαντικό να μην αφήνουμε αυτά τα συναισθήματα να επισκιάζουν την ορθή κρίση μας», συμβούλεψε η Λιζ Ζίγκλερ, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης απάτης στη Lloyds.

Με πληροφορίες από Guardian

Henry Cavill: Αποκάλυψε ότι θα γίνει από σούπερ ήρωας, σούπερ μπαμπάς με την Natalie Viscuso

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: