Τα νέα μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες και η ακρίβεια προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η ανυπαρξία υπηρεσιακής ψηφιακής εφαρμογής για την επικοινωνία μελών της Αστυνομίας, η διερεύνηση ελεγκτικών-λογιστικών γραφείων για μεγάλες παρατυπίες, η έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η αύξηση των κριτηρίων για χορήγηση δανείων και το θέμα των έξυπνων μετρητών, είναι τα θέματα τα οποία προβάλλουν την Πέμπτη οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο, «Αν καταρρεύσει το Viber θα καταρρεύσει και η Αστυνομία», αναφέρεται στο κύριο θέμα της, σε δηλώσεις του προέδρου του Κλάδου τη Συντεχνίας Ισότητα, και γράφει ότι δεν υπάρχει υπηρεσιακή ψηφιακή εφαρμογή για την επικοινωνία μελών της Δύναμης.

Αλλού γράφει για το θέμα των έξυπνων μετρητών και ότι η ΑΗΚ έχασε το χρονοδιάγραμμα για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και φορτώνουν €35 εκατομμύρια στους καταναλωτές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού Deutsche Welle, για ξέπλυμα στα κατεχόμενα και γράφει ότι Ρώσοι και Ιρανοί ρίχνουν μαύρο χρήμα για αγορά γης.

«10 ελεγκτικά-λογιστικά γραφεία υπό έλεγχο για μεγάλες παρατυπίες», τιτλοφορεί το κύριο του θέμα, ο «Πολίτης» γράφοντας ότι ζητήθηκε έγκριση κονδυλίων από τη Βουλή για να διοριστούν ερευνώντες λειτουργοί. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι φαίνεται να λειτουργούσε χωρίς οποιονδήποτε εποπτικό έλεγχο η κυπριακή εταιρεία Tokentrust Holdings Ltd η οποία περιλήφθηκε στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων.

Αλλού, γράφει ότι είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους προσωπικό και οπλίτες της Εθνικής Φρουράς, σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία αναφέρεται και σε εντοπισμό χαλασμένων χειροβομβίδων.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Παράταση μέτρων αλλά για λίγους», γράφει στο κύριο θέμα του για πιθανή παραχώρηση από το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ειδικού επιδόματος σε ευάλωτες ομάδες ή προσωρινή αύξηση της υφιστάμενης βοήθειας.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα έργα διαμόρφωσης στον ποταμό Λιοπετρίου και ότι έπρεπε να τελειώσουν τον Μάρτη του 2023, αλλά παίρνουν νέα παράταση τον Μάρτη του 2024. Αλλού, αναφέρεται στο θέμα των θανατηφόρων και σε τραγική πρωτιά της Κύπρου σε όλη την ΕΕ, σημειώνοντας ότι 62% του δυστυχημάτων αυτών γίνονται σε αστικούς δρόμους.

Η «Χαραυγή», η οποία τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Δάνεια με το σταγονόμετρο και με φουσκωμένες δόσεις», αναφέρεται σε περαιτέρω αύξηση στα κριτήρια τα οποία θέτουν οι τράπεζες και γράφει ότι τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς επιχειρήσεις αναμένονται να γίνουν αυστηρότερα.

Σε άλλο θέμα, γράφει ότι έρχεται ντόμινο ακρίβειας σε βασικά αγαθά και ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για δυσβάστακτα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επικείμενες αυξήσεις τιμών στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης. Αλλού αναφέρεται σε κατρακύλα της Κύπρου και στον δείκτη ευτυχίας, αφού η χώρα υποχώρησε στην 50η θέση στη Διεθνή Έκθεση Ευτυχίας 2024.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Απειλείται η χρηματοδότηση ΕΕ για καθυστέρηση έξυπνων μετρητών», αναφέρεται στο κύριο της θέμα στο ζήτημα των έξυπνων μετρητών και στο γεγονός ότι κινδυνεύει να χαθεί χρηματοδότηση ΕΕ λόγω καθυστερήσεων και γράφει ότι το Διοικητικό Δικαστήριο ακύρωσε την προσφορά της ΑΤΗΚ για την παροχή νέων μετρητών ΑΗΚ.

Αλλού γράφει για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για μη καταβολή αποζημιώσεων από το Κράτος σε παιδιά θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της εταιρείας Ήλιος. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται σε ευρήματα δημοσκόπησης ότι τα σκάνδαλα σε μοναστήρι έχουν κλονίσει την πίστη των ανθρώπων στην εκκλησία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Εύη Ανδρέου
Λευκωσία, Κύπρος

H Google μπλόκαρε πάνω από 5,5 δισ. διαφημίσεις που παραβίαζαν πολιτικές της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: