Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης και οι αναφορές του ΔΝΤ στην κυπριακή οικονομία στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθύνει χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας για Προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στην Κύπρο. PIO, Andreas Loucaides




Ο απόηχος της ανακοίνωσης των οικονομικών μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης και οι αντιδράσεις, οι αναφορές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την κυπριακή οικονομία , οι αναφορές του υπουργού Οικονομικών για τις επιδόσεις της  οικονομίας, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει στα πρωτοσέλιδά του ο κυπριακός Τύπος του Σαββάτου.

Επίσης προβάλλονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο οδικό δίκτυο σε όλη την Κύπρο και η μη επιδιόρθωσή τους και η αποτυχία στις γραπτές εξετάσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Λαϊκίστικη προσέγγιση και μιας πνοής τα μέτρα», γράφει ότι οι προτάσεις αφήνουν ακάλυπτη τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες τάξεις.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυξήσεις στα καύσιμα ενόψει φορολογίας και γράφει ότι συνεχίστηκε χθες η ανοδική πορεία των τιμών. Αλλού αναφέρεται στην πρόσκληση από τον Γκουτέρες στον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ για συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 5 Απριλίου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Δρόμοι γεμάτοι τρύπες, ρωγμές, πεταμένες σχάρες και φρεάτια, γράφει ότι κίνδυνος-θάνατος είναι το οδικό δίκτυο εντός κατοικημένων περιοχών με τους δήμους να αδιαφορούν.

Αλλού αναφέρεται σε δημοσκόπηση που μετέδωσε η τηλεόραση του Σίγμα για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου που δείχνει ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πάνε χέρι με χέρι.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα είναι ανοιχτά για τον Κεντρικό Τραπεζίτη, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέφυγε να τοποθετηθεί για την ανανέωση ή όχι της θητείας Ηροδότου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «ΔΝΤ: Κομμένες οι μειώσεις ΦΠΑ», γράφει ότι η Κυβέρνηση βρήκε στήριξη στις αντιδράσεις για τα μέτρα αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά να μην επαναληφθούν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα και ο μειωμένος φόρος στα καύσιμα.

Αλλού γράφει ότι αλλάζουν όλα στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας με πλάνα αναπτύξεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και γράφει ότι μεγάλο στοίχημα για τον Ερντογάν αλλά και τον Ιμάμογλου είναι ποιος θα κερδίσει αύριο την Κωνσταντινούπολη.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προβληματίζει η αποτυχία στις γραπτές εξετάσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών» γράφει ότι «απροβίβαστο» για ακόμα μια χρονιά πήρε το Νέο Σύστημα Διορισμού εκπαιδευτικών.

Αλλού γράφει ότι 13.000 παιδιά δολοφονήθηκαν και η Γάζα ισοπεδώθηκε και αναφέρεται σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε χθες στη Λευκωσία από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι αποσπάσεις μετατράπηκαν σε όχημα εξυπηρέτησης ημετέρων στο δημόσιο, με 250 νοσηλευτές να υπηρετούν στα γραφεία αντί στους θαλάμους.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η κυπριακή οικονομία ξεπερνά τα ευρωπαϊκά πρότυπα», γράφει ότι η ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός είπε την Παρασκευή ότι η κυπριακή οικονομία λειτουργεί σε καλύτερα επίπεδα από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Αλλού σημειώνει τις αναφορές στην ετήσια έκθεση του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) ότι η διαίρεση της Κύπρου συνεχίζει να εμποδίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Εσθονίας θα συζητήσει το Κυπριακό με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Το Προεδρικό Μέγαρο εγκαλεί τα κυπριακά κόμματα για την οικονομία: Θέλουμε, μια χώρα πρότυπο με υγιές χρηματοπιστωτικό σύστημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: